skip to Main Content
Foto: Bildbyrån

Superettan-kontrakt säkrat

HIF förlorade matchen men säkrade Superettan-kontraktet i den sista omgången.

Första halvlek
Adam Hellborg rullade igång matchen på Södermalms IP och den hann knappt bli 40 sekunder gammal innan första farligheten uppstod. Lucas Lima var först på en djupledsboll och rundade den utrusande målvakten. Forwarden fick snäv vinkel men avslutade på täckande försvarare och HIF fick därmed matchens första hörna. Erik Ring slog den och hittade Bernardo Vilar som nickade utanför.

Mattan var svårspelad och det blev snabbt tydligt att detta skulle bli en svängig historia. I den tionde minuten vann Isak Bjarkebo en andraboll utanför HIF-straffområdet, drev in i boxen och avlossade ett skott som gick utanför. Tre minuter senare transporterade Ring bollen från eget straffområde och sköt. Otto Lindell i hemmamålet räddade men släppte retur som han med nöd och näppe hann först på före en framrusande Lucas Lima.

När 22 minuter stod på matchklockan kom Skövde till en fin möjlighet efter ett anfall till höger. Darrell Tibell avslutade vid den första stolpen men Kalle Joelsson räddade ut till hörna. Den ledde till en tilltrasslad situation i straffområdet. Bollen gick upp i ribban och dansade på mållinjen innan den rensades undan.

Två minuter senare var det nära på andra hållet. Wilhelm Loeper sköt lågt och tvingade målvakten att släppa retur, den var Cole Alexander först på men lyckades inte styra bollen mot målet.

Det sista farliga läget innan halvtidsvilan fick hemmalagets Isak Bjerkebo men hans tunga skott räddades av Joelsson i HIF-målet.

Andra halvlek
HIF inledde den andra halvleken klart starkast och skapade under den första kvarten åtminstone sex bra målchanser. Den allra bästa kom redan efter fyra minuter då Loeper hittade Hellborg snett bak i straffområdet. Från drygt tio meter stod han ren och sköt men målvakten räddade både det första avslutet och returen. Nästa möjlighet fick Loeper själv när han slog en frispark intill den främre stolproten. Lindell i SAIK-målet var snabbt nere och avvärjde.

Efter att Benjamin Örn avlossat en kanon mot det första krysset i den 56:e minuten följde en HIF-möjlighet i minuten under de nästkommande tre minuterna. Först ställde laget om bra och Ring hittade en rättvänd Loeper som ställde bollen tillrätta och sköt hårt med vänsterfoten. Målvakten kunde dock tippa bollen ut till hörna.

Därefter fick Lucas Lima två möjligheter inom loppet av 60 sekunder. Först tog han felvänd emot en passning från Örn, vände om och sköt strax utanför. Minuten senare pressade han en mittback till misstag och sköt men en försvarare hann slänga sig emellan och rädda ut till hörna.

Därefter avtog HIF-pressen och hemmalaget började ta över mer utan att det egentligen blev särskilt farligt trots flera hörnor och långa inkast. Detta fram till den 83:e minuten då man efter en HIF-frispark ställde om. Darrell Tibell drev bollen till den förlängda mållinjen och spelade kort inför mål där Azeez Yusuf från nära håll stötte in ledningsmålet. Detta kom dock inte att spela någon större roll för utfallet av HIF:s säsong då laget säkrat Superettan-kontraktet.

1. Kalle Joelsson (mv)

39. Benjamin Örn
4. Thomas Rogne (K)
3. Bernardo Vilar
20. Dennis Olsson

5. Cole Alexander
21. Charlie Weberg
25. Adam Hellborg

13. Wilhem Loeper
9. Lucas Lima
11. Erik Ring

2. Jon Birkfeldt
10. Rasmus Jönsson
15. Amin Al Hamawi
16. Ervin Gigović
24. Emil Hellman
30. Nils Arvidsson (mv)
33. Amar Muhsin

Magnus Lindgren

83′ 1-0 Azeez Yusuf

46′
UT: Thomas Rogne
IN: Jon Birkfeldt

77′
UT: Cole Alexander & Lucas Lima
IN: Ervin Gigović & Amar Muhsin

32′ Isak Bjerkebo
41′ Benjamin Örn

82′ Isak Vidjeskog