Skip to content

Sumar Almadjed klar för HIF

Helsingborgs IF och Sumar Almadjed är överens om ett treårskontrakt. Helsingborgaren var en av Superettans mest framträdande spelare under säsongen då han representerade Landskrona BoIS.

Sumar Almadjed är uppväxt på Närlunda i Helsingborg och har Eskilsminne IF som moderförening trots att han som knatte gick på HIF:s fotbollsskola. Den centrala mittfältaren har via Högaborgs BK, Höganäs BK och Hittarps IK gått till Landskrona BoIS där han stått för en stark sistasäsong i Superettan. 25-åringen startade 17 matcher under den delen av säsongen där laget gjorde stor succé och slogs i toppen av tabellen. Nu står det klart att han ansluter till HIF i sin hemstad inför den allsvenska återkomsten.

– Jag började på knatteskola i HIF och är uppväxt i staden så det är klart att jag har en relation till klubben. Det känns riktigt bra att vara här och det är kanske ett bevis på att man gjort någonting bra när en klubb som HIF signar dig. Det ska bli kul och jag ser framemot allt som ska komma, säger 25-åringen.

– I Sumar får vi in en riktig karaktärspelare som gjort en väldigt stark säsong i Superettan i år. Han är en bolltrygg mittfältare som med sin spelintelligens löser många knutar och underlättar för sina medspelare. Vi är också väldigt glada över att ha tagit hit ytterligare en lokal kille som är uppvuxen i staden och vet vad HIF betyder för vår region, säger sportchef Andreas Granqvist.

Vi hälsar Sumar varmt välkommen till HIF!