Skip to content

Succé för HIF:s skolfotbollsdag i samarbete med OBOS

Närmare 900 skolelever från årskurs 4-6 fyllde under onsdagen Olympiafältet för HIF:s skolfotbollsdag som vi arrangerar i samarbete med OBOS. Eleverna kom från 13 olika skolor i närområdet och spelade sammanlagt 80 matcher under dagen.

Samtliga lag är blandade med både pojkar och flickor och några fotbollsskor har man inte haft på sig. Anledningen är att öka intresset för spontanfotboll och påvisa att man inte behöver mer än en boll för att spela. Matcherna dömdes av elever från Olympiaskolan.

– Det var en dag fylld av glädje och hög energi. Otroligt fint att se alla mixade lag samarbeta och kämpa tillsammans. Vi ser att detta är den perfekta starten på skolåret och ett fint sätt att genom fotbollen skapa gemenskap i klassen samt öka intresset för spontanidrott. Tillsammans med våra partners och elever från Olympiaskolan hoppas vi att vi skapat minnen för livet. Vi ser redan nu framemot nästa års upplaga av HIF:s skolfotbollsdag, säger HIF:s hållbarhetschef Anna Eklund.

Efter dagen fick samtliga deltagare gåvor, bland annat fotbollar, från såväl HIF som OBOS.

Vi tackar OBOS, Nestlé, Olympiaskolan, B&Å Hyrmaskiner, Fest&Tält och Dole som möjliggjort skolfotbollsdagen. Tack även till Ulf Andersson & Berne Sten som varit behjälpliga med såväl planering som genomförande av skolfotbollsdagen.