skip to Main Content
Foto: Bildbyrån

Storseger i toppmötet

HIF vann toppmötet mot Qviding FIF med 4-0. Agnes Eklöf blev tvåmålsskytt medan Stephanie Petersson och Sanna Nilsson gjorde varsitt mål.

Första halvlek
Det var HIF som inledningsvis höll i taktpinnen på Olympia och kom till halvchanser under de första tio minuterna främst genom inspel från högerkanten. Dock saknades skärpan i straffområdet för att sätta dit ett ledningsmål.

Lagen ägde initiativet ungefär halva halvleken vardera men hade svårt att komma till riktigt farliga målchanser. För HIF:s del var Agnes Eklöf närmast medan gästernas bästa chans kom efter en hörna i slutminuten. Några mål i den första halvleken fick dock publiken inte se.

Andra halvlek
Sanna Nilsson och Ebba Manglind byttes in inför den andra halvleken och HIF fick genast en energiinjektion av bytena. Redan fem minuter in i den andra halvleken kom Nilsson till ett bra läge från vänster i strafformådet men sköt strax utanför den bortre stolpen. Tre minuter senare slog Manglind ett långt inlägg mot den bortre delen av straffområdet. Nilsson tog emot bollen med pannan, tog ett steg bakåt, blev fälld och domaren pekade på straffpunkten. Stephanie Petersson klev fram och gjorde inga misstag från elva meter när hon placerade in vid målvaktens högra stolpe.

Därefter var det HIF för hela slanten. Såväl Cornelia Rahmberg som Inez Gertsen hade lägen att utöka ledningen men det var Agnes Eklöf som skulle göra det i den 69:e matchminuten. Sanna Nilsson stod för en fin soloprestation innan hon spelade fram forwarden till hennes första seriemål för året.

Med tolv ordinarie spelminuter kvar spelade Emma Krantz fram Tilda Jonhag som från vänsterposition i straffområdet sköt och snappade upp målvaktsreturen. Sedan passade hon in bollen framför mål som Eklöf från nära håll kunde peta in som sitt andra mål för dagen. Två minuter senare fick Nilsson, som ordnat en straff och spelat fram till ett mål, skriva in sig i målprotokollet. Hon tog emot ett inlägg från Eklöf och satte enkelt dit 4-0, som också blev slutresultatet.

I och med segern klättrar HIF upp på en andraplats, med samma antal poäng och samma målskillnad som serieledande IK Zenith.

Intern skytteliga i seriespel
Tilde Wahrenberg – 4 mål
Tilda Jonhag – 3 mål
Agnes Eklöf – 2 mål
Josefine Wiksell – 2 mål
Ebba Manglind – 1 mål
Maya Waltersson – 1 mål
Sanna Nilsson – 1 mål
Stephanie Petersson – 1 mål
Rebecka Winroth – 1 mål


Vi bjuder på entrén till damernas matcher hela säsongen
Beat Diabetes
Öresundskraft
AKEA
Lindengruppen
Whilborgs
Boxon
OBOS
RSA-Gruppen
Solid Försäkring
Baker Tilly
Kickos AB
Klimat Transport & Logistik
SP Chark
WANS Transport