Skip to content
Foto: Bildbyrån

Storseger i tredje raka hemmasegern

HIF tog tredje raka hemmasegern när Örebro SK besegrades med 4-1. Erik Ring blev tvåmålsskytt medan Wilhelm Loeper och Lucas Lima satte dit varsitt. 

Första halvlek
Redan i den andra spelminuten tog sig Benjamin Acquah fram till höger utanför straffområdet. Mittfältaren vek in mot vänsterfoten och sköt ett skott som blockades av försvarare. Bollen studsade dock till Dennis Olsson som sköt med vänsterfoten och Lucas Lima höll sig påpassligt framme och stötte in ledningsmålet.

Stora delar av den första halvleken var dock chansfattig. Lima var nära i den 24:e minuten efter en bra hörnvariant och gästerna hotade främst genom distansskott och hörnor utan att lyckas sätta Kalle Joelsson i HIF-målet på särskilt mycket prov.

När det i den sista ordinarie spelminuten av den första halvleken såg ut som att det inte skulle bli fler mål tog Sumar Almadjed med sig bollen förbi en motståndare och slog en delikat passning till Wilhelm Loeper längst med högerkanten. Han slog ett lågt inspel som Erik Ring mötte och dubblerade HIF:s ledning.

Andra halvlek
Publiken på Olympia hade knappt hunnit tillbaka till sina platser innan HIF hade hunnit dubbla även 2-0-ledningen. Tre minuter in i den andra delen av matchen spelade Acquah in bollen till Lima som felvänd höll emot i straffområdet. Bollen hamnade hos Loeper som ensam rakade in 3-0 från nära håll. Knappa minuten senare agerade han på nytt framspelare till Erik Ring som från dryga metern stötte in bollen i öppet mål.

I den 63:e minuten hittade ÖSK ett reduceringsmål. Efter en hörna gick andrabollen till Valgeir Valgeirsson som pricksköt in bollen lågt i den bortre burgaveln. Kort därefter var Jake Larsson nära ytterligare en reducering men Joelsson stod i vägen.

Med 20 minuter kvar kom matchens förgrundsfigurer Loeper och Ring till ytterligare en farlig målchans. Den förstnämnde kom runt sin försvarare på högerkanten, vandrade in i straffområdet och frispelade tvåmålsskytten snett bak men han sköt tätt utanför den första stolpen. På övertid hade gästerna en nick i ribban men HIF höll ut och tog tredje raka hemmasegern.

1. Kalle Joelsson

39. Benjamin Örn
4. Thomas Rogne (K)
21. Charlie Weberg
20. Dennis Olsson

16. Ervin Gigović
8. Sumar Almadjed
27. Benjamin Acquah

13. Wilhelm Loeper
9. Lucas Lima
11. Erik Ring

7. Arian Kabashi
15. Amin Al Hamawi
22. Simon Bengtsson
30. Nils Arvidsson (mv)
33. Amar Muhsin
35. William Westerlund
41. Lukas Kjellnäs

Robert Sundell

3′ 1-0 Lucas Lima
45′ 2-0 Erik Ring
48′ 3-0 Wilhelm Loeper
50′ 4-0 Erik Ring
63′ 4-1 Valgeir Valgeirsson

78′
UT: Lucas Lima
IN: Amin Al Hamawi

86′
UT: Ervin Gigovic & Benjamin Acquah
IN: Lukas Kjellnäs & Amar Muhsin

90′
UT: Benjamin Örn
IN: William Westerlund

46′ Victor Backman
55′ Erik Ring