Skip to content
Foto: Bildbyrån

Storseger i toppmatchen mot Göteborgs FF

HIF besegrade tabelltrean Göteborgs FF med 6-1 i serieåterstarten på Olympia. Rebecka Winroth och Tilda Jonhag gjorde två mål vardera, Alma Larsson gjorde mål i debuten och Sanna Nilsson visade att hon konserverat målformen.

Första halvlek
Det rivstartades när serien efter ett långt sommaruppehåll återupptogs. HIF gjorde 1-0 efter åtta minuter sedan Agnes Eklöf frispelat Tilda Jonhag. Förra årets ”Årets HIF:are” rundade målvakten och rullade in sitt tionde seriemål för säsongen. Glädjen blev dock kortvarig då gästerna kvitterade direkt på avspark. Tre minuter senare skulle hemmalaget dock återta ledningen på Olympia. Eklöf bröt igenom försvaret och avslutade. Skottet räddades av målvakten men Sanna Nilsson satte dit returen.

Efter en kvart utökade Rebecka Winroth ledningen. Eklöf var inblandad även denna gång när hon med en fin passning hittade Tilda Jonhag som frispelade Winroth till 3-1. Under den avslutande halvtimmen av den första halvleken var det gästerna som var vassare utan att lyckas ändra resultatet.

Andra halvlek
Tio minuter in i den andra halvleken fick HIF en frispark på högerkanten. Bollen slogs in och möttes av Winroth som med pannan satte dit sitt andra mål för dagen. Göteborgs FF fick chansen att reducera från straffpunkten men sköt över. HIF tackade, tog emot och utökade ledningen i anfallet efter. Denna gång var det Izabelle Wahlstedt som spelade fram Jonhag till målet.

16-åriga Alma Larsson, som missat vårsäsongen på grund av skada, hoppade in och gjorde därmed sin HIF-debut. Hon firade det med att skriva in sig i målprotokollet i den 82:a matchminuten. Johanna Andersson, som drog på sig en varning och därmed är avstängd i nästa match, slog en fin passning till Wahlstedt som slog sin andra assist i matchen.

6-1 blev även slutresultatet.

Laget
1. Hannah Tegestål

8. Ebba Manglind (57′ Anna Andersson)
3. Johanna Andersson
5. Josefine Wiksell (46′ Märta Löfling)
23. Izabelle Wahlstedt

13. Inez Gertsen
7. Cornelia Rahmberg

22. Agnes Eklöf (84′ Emma Sternberg)
9. Tilda Jonhag
10. Sanna Nilsson (56′ Alma Larsson

17. Rebecka Winroth (66′ Maya Waltersson)

Intern skytteliga i seriespel
Tilda Jonhag – 10 mål
Rebecka Winroth – 7 mål
Sanna Nilsson – 5 mål
Agnes Eklöf – 4 mål
Stephanie Petersson – 4 mål
Tilde Wahrenberg – 4 mål
Josefine Wiksell – 2 mål
Alma Larsson – 1 mål
Cornelia Rahmberg – 1 mål
Ebba Manglind – 1 mål
Emma Sternberg – 1 mål
Julia Jonassen – 1 mål
Maya Waltersson – 1 mål


Vi bjuder på entrén till damernas matcher hela säsongen
Beat Diabetes
Öresundskraft
AKEA
Lindengruppen
Whilborgs
Boxon
OBOS
RSA-Gruppen
Solid Försäkring
Baker Tilly
Kickos AB
Klimat Transport & Logistik
SP Chark
WANS Transport