Skip to content

Storseger mot IK Brage

HIF vann komfortabelt hemma mot IK Brage. Slutresultatet skrevs till 3-0 efter mål av Dennis Olsson, Anthony van den Hurk och Rasmus Karjalainen.

Första halvlek
HIF skulle tidigt ta kommandot och ledningen i matchen. Dennis Olsson kunde skjuta in 1-0 efter fyra minuter sedan Charlie Weberg kommit före bortamålvakten på Brandur Hendrikssons frispark. HIF hade momentum tidigt i matchen och skapade flertalet chanser att utöka ledningen under den första halvtimmen.

Charlie Weberg låg bakom även nästa stora hemmachans efter 18 minuter med en djupledsboll som frispelade Anthony van den Hurk, från dålig vinkel sköt han dock över målet. Dennis Olsson var aktiv längs sin vänsterkant och hans inlägg kunde sånär styras in i matchminut 23. Målskytten Olsson skulle vara nära på nytt fyra minuter senare när hans nick tvingade bortamålvakten till en kvalificerad räddning.

IK Brage hade svårt att skapa målchanser under den första halvleken men vaskade fram en stor chans. I matchminut 32 blev Niklas Söderberg frispelad i straffområdet men kom inte rätt till bollen och målet uteblev. Första halvlekens sista möjlighet tillföll hemmalaget i den sista spelminuten. Anthony van den Hurk spelade till en framstörtande Adam Kaied som drev bollen in i Brages straffområde men fick se sitt avslut räddas. Ställningen efter den första halvleken förblev således 1-0.

Andra halvlek
Andra halvlek, liksom den första, började med ett tydligt övertag för hemmalaget som även denna gång skulle löna sig. I matchminut 50 avancerade Adam Kaied fram centralt i banan, spelade ut till Anthony van den Hurk till höger som inte gjorde några misstag och dubblerade HIF:s ledning. Kort därefter var forwarden nära att dryga ut ledningen ytterligare efter ett inlägg från Wilhelm Loeper.

I matchminut 54 skapade Brage sin bästa chans i matchen sedan Douglas Karlbergs nick tvingat Anders Lindegaard till en bra räddning. Brage kom inte närmare än så och HIF var istället nära att utöka ett antal gånger under de avslutande tio minuterna. Wilhelm Loeper var på nytt inblandad när hans inlägg från höger var nära att resultera men Viktor Lundberg kunde inte nå bollen i en rörig situation framför Brages mål. Kort därefter tog sig Loeper fram längs andra kanten och fick iväg ett avslut som resulterade i en hemmahörna.

3-0 skulle till slut komma. Efter ett sent trippelbyte av hemmalaget minuten tidigare fick en av inhopparna sätta spiken i kistan. Wilhelm Loeper startade omställningen med en svepande spelvändning till Bödvar Bödvarsson. Vänsterbacken vände tillbaka med en öppnande passning till nyss inbytte Rasmus Karjalainen som i sin tur avslutade hårt vid första stolpen. HIF spelade under de kvarvarande fem minuterna plus tillägg av matchen och kunde säkra hem tre viktiga poäng på Olympia. Matchen slutade 3-0.

Magnus Lindgren

4´ 1-0 Dennis Olsson (Charlie Weberg)
50´ 2-0 Anthony van den Hurk (Adam Kaied)

65´ IN: Viktor Lundberg UT: Benjamin Acquah
85´ IN: Rasmus Karjalainen UT: Anthony van den Hurk
85´ IN: Rasmus Jönsson UT: Adam Kaied
85´ IN: Vladislav Kreida UT: Dennis Olsson