Skip to content
Foto: Linda Carlsson

Stephanie Petersson avslutar fotbollskarriären

Mittfältaren Stephanie Petersson väljer att avsluta fotbollskarriären efter förändrad arbetslivssituation. Hon har spelat 66 matcher och gjort 48 mål för HIF.

Stephanie inledde sin fotbollskarriär som fyraåring i Lerbergets IF som sedermera under en tid blev Höganäs United. Därefter tillhörde hon Stattena IF mellan 2011 och 2017 samt Hittarps IK och Råå IF innan hon inför återetableringen av HIF:s kom till Olympia. I den första, och historiska, bortamatchen mot Landskrona BoIS startade Stephanie och gjorde ett av målen i 7-0-segern.

Sedan dess har hon spelat 66 matcher i rödblått, gjort 48 mål, vunnit tre serier och hjälpt laget till lika många avancemang. Som en följd av en förändrad arbetslivssituation väljer hon nu att avsluta fotbollskarriären.

– Min dröm sedan jag var liten har varit att få representera Helsingborgs IF och spela inne på Olympia. Jag slutade aldrig kämpa för den drömmen och jag är evigt tacksam över att jag fått äran att bära den röda tröjan, spela fotboll inne på Olympia och vara en ambassadör för Helsingborgs IF. Jag har burit den röda tröja med stolthet varje gång, säger hon och fortsätter:

– Min resa tar slut tidigare än jag hade tänkt då min civila karriär som förskollärare tar mer tid. Samtidigt går jag med huvudet högt och är oerhört stolt över mig själv och vad jag har gjort och varit med om under min fotbollskarriär. Jag vill rikta ett stort tack till alla tränare jag haft genom åren, alla spelare jag haft som lagkamrater samt alla motståndare jag mött. Tack för ni fått mig att älska fotbollen, för att ni utmanat mig, för att ni trott på mig och gjort mig till den fotbollsspelaren jag är idag.  Avslutningsvis vill jag tacka alla runt om Helsingborgs IF. Tack för ni fick min barndomsdröm att gå i uppfyllelse och tack till alla er som är engagerade och brinner för HIF.

– Först och främst är vi väldigt glada och stolta över det Stephanie åstadkommit med oss under de tre senaste åren. Vi har haft en ständig dialog om hur det skulle bli denna säsong och var i slutet av förra året överens om en fortsättning. Självklart är det tråkigt för oss att Steffi väljer att sluta men vi har samtidigt en förståelse för hennes situation och tackar henne för de fantastiska framgångar hon bidragit till under sina tre år i föreningen, säger Kristoffer Schönbeck, huvudtränare dam samt sportsligt ansvarig för F17- & damlaget.

Vi gratulerar Stephanie till en fin karriär, tackar för tiden i HIF och önskar lycka till i kommande utmaningar!