Skip to content

Seriesegrare efter tvåsiffrig vinst mot Vejby IF

HIF vann borta mot Vejby IF med 10-0 och blev klara seriesegrare i Division 3 Dam Nordvästra Skåne.

Hemmalaget skapade första läget i matchen och Maria Edman fångade säkert skottet. Efter åtta spelade minuter slog Ebba Manglind en lång boll till Sanna Nilsson från höger sida. Forwarden sköt bollen i det bortre hörnet och gjorde matchens första mål. Några minuter senare fick HIF hörna som slogs av Johanna Andersson in till Maya Waltersson som gjorde mål, men stod offside och målet blev bortdömt.

De första 25 minutrarna spenderades på Vejbys planhalva och HIF skapade flera lägen men hemmalaget försvarade. Efter 27 spelade minutrar assisterade Manglind Tilde Jonhag från höger kant och mittfältaren nickade in 0-2. Fem minuter senare assisterade högerbacken ytterligare ett mål, när hon passade Waltersson som lyfte bollen över målvakten in i mål. Nästa läge i matchen skapade hemmalaget när de fick två hörnor, men HIF försvarade och rensade iväg bollen. Mangling gjorde sin fjärde assist i matchen när hon spelade fram bollen till Nilsson i straffområdet som gjorde mål. Waltersson avslutade första halvlek med att utöka ledningen och HIF gick in i halvtidsvila med 0-5.

Andra halvleken inleddes med hög press från HIF. I den 57:e minuten spelade Waltersson fram till Nilsson som placerade bollen höger om målvakten in i mål. Duon utökade ledningen ytterligare fyra minuter senare när Waltersson dribblade förbi backlinjen och Nilsson avslutade med skott i mål.

HIF skapade flera målchanser i andra halvleken. Inez Gertsen gjorde mål i den 75:e matchminuten efter framspel av Emma Krantz. Med sju minuter kvar av den ordinarie speltiden, gjorde Jonhag mål efter assist av Olivia Ryan. HIF fick straff i den 86:e minuten och mittfältaren Jonhag placerade bollen i vänstra hörnet och gjorde sitt tredje mål i matchen. Slutresultatet tillskrevs 0-10 och vinsten gjorde HIF till seriesegrare i Division 3 Nordvästra Skåne.