Skip to content
Foto: Bildbyrån

Sent straffavgörande i frustrerande derbyt

Ett straffmål i den sjätte tilläggsminuten avgjorde derbyt till gästernas favör. Amin Al Hamawi gjorde HIF-målet i 2-1-förlusten.

Första halvlek
Det var gästerna som tog ledningen i matchen redan efter den första målchansen. Man kom runt på vänsterkanten och slog ett lågt inlägg som Jesper Strid enkelt satte dit i tomt mål från nära håll.

HIF hade svårt att få tag på bollen under den inledande kvarten men åt sig sedan in i matchen. Första möjligheten kom på frispark efter att Erik Ring blivit fälld till höger strax utanför straffområdet. Charlie Weberg stegade upp och siktade mot det första krysset men Amr Kaddoura sträckte ut och tippade ut bollen till en hörna.

Efter en halvtimme stod Simon Bengtsson för ett fint förarbete till Wilhelm Loeper som kom före sin försvarare på den första ytan men styrde bollen utanför målet. I slutet av halvleken provade Sumar Almadjed ett vänsterskott i samband med en hörna men fick se det blockeras. Det blev också den sista farligheten i en chansfattig förstahalvlek.

Andra halvlek
Gästerna fick en bra möjlighet sju minuter in i den andra halvan efter att HIF tappat bollen mitt i en omställning. Ousmane Diawara mötte ett inlägg från höger med pannan men nickade utanför Kalle Joelssons vänstra stolpe. I övrigt var det till stora delar en sönderryckt halvlek präglad av frustration från hemmalagets sida. Med kvarten kvar fick dock Loeper en bra kvitteringschans men fick inte riktigt träff på bollen när han skulle styra in Amar Muhsins passning mot mål.

Med fyra ordinarie spelminuter kvar fick HIF en frispark strax utanför 16-meterslinjen. Charlie Weberg rullade bollen åt sidan till inhoppande Amin Al Hamawi som placerade kvitteringsmålet i de bortre nätmaskorna.

På slutet forcerade HIF för ett segermål. Istället fick en felvänd hemmaspelare en knuff i ryggen, blev av med bollen och istället för frispark blev det istället omställning för gästerna. Efter en situation i straffområdet blåste domaren straff och visade Pavle Vagic hans andra varning. När klockan passerat fem tilläggsminuter placerade Adam Egnell bollen i mål från elvameterspunkten.

1. Kalle Joelsson (K)

34. Pavle Vagić
21. Charlie Weberg
3. Bernardo Vilar

11. Erik Ring
5. Cole Alexander
8. Sumar Almadjed
22. Simon Bengtsson

13. Wilhelm Loeper
9. Lucas Lima
41. Lukas Kjellnäs

6. Andreas Landgren
10. Rasmus Jönsson
15. Amin Al Hamawi
24. Emil Hellman
27. Benjamin Acquah
30. Nils Arvidsson (mv)
33. Amar Muhsin

Tess Olofsson

10′ 0-1 Jesper Strid
85′ 1-1 Amin Al Hamawi
96′ 1-2 Adam Egnell (straff)

57′
UT: Sumar Almadjed & Lukas Kjellnäs
IN: Rasmus Jönsson & Benjamin Acquah

66′
UT: Cole Alexander & Lucas Lima
IN: Amar Muhsin & Amin Al Hamawi

30′ Lucas Lima
30′ Adam Egnell

76′ Amin Al Hamawi
78′ Edvin Dahlqvist
81′ Amr Kaddoura
81′ Charlie Weberg
81′ Erik Ring
83′ Bernardo Vilar
84′ Jesper Strid
88′ Pavle Vagic
94′ Pavle Vagic (Utvisning)
97′ Kalle Joelsson