skip to Main Content
Foto: Bildbyrån

Sent mål fällde avgörandet i seriepremiären

HIF förlorade seriepremiären mot Östers IF med 1-0 efter ett mål i den 89:e minuten.

Första halvlek
I den 21:a minuten kom Öster till matchens första farlighet efter en omställning men avslutet gick högt över. Närmast kom gästernas Jesper Westermark efter en hörna men hans nick gick i ribban.

Philip Rejnhold testade med vänsterfoten när minuter av ordinarie speltid återstod men Miloje Prekovic i Öster-målet kunde rädda utan större bekymmer. Det som speglade den första halvleken var snarare skadorna än målchanserna. Båda lagen tvingades till två byten vardera redan innan halvtidspausen.

Andra halvlek
HIF inledde den andra halvleken piggt och kom redan efter 30 sekunder till en farlig dubbelchans. Erik Ring tog sig förbi på vänsterkanten och hittade Amin Al Hamawi i straffområdet. Forwarden petade bollen snett bak till Ervin Gigovic som gick på avslut som målvakten räddade. Returen studsade ut till Anton Nilsson som från nära håll inte lyckades överlista målvakten som stod för en kvalificerad enhandsräddning.

Tio minuter in i den andra halvan av matchen fick Thomas Rogne med sig bollen efter en fast situation och gick på avslut. Målvakten drog dock det längsta strået även denna gång.

Med dryga kvarten kvar kom Östers Westermark till ännu en bra möjlighet efter ett inlägg från vänsterkanten. Hans satte pannan till och nickade utanför Kalle Joelssons vänstra stolpe. Minuten senare tog Amin Al Hamawi fint emot en passning av Casper Widell och vände i samma rörelse. Han avancerade med bollen och gick på avslut med vänsterfoten från cirka 20 meter men målvakten var bra med och räddade.

Matchen såg ut att sluta mållöst när Adam Bergmark-Wiberg fick med sig en studs efter ett motlägg i straffområdet och från nära håll kunde placera bollen i nättakten med en minut kvar på klockan. Det målet blev också matchavgörande.

1. Kalle Joelsson

5. Frederik Holst
3. Casper Widell
4. Thomas Rogne (K)
22. Simon Bengtsson

25. Adam Hellborg
16. Ervin Gigović

13. Wilhelm Loeper
15. Amin Al Hamawi
11. Erik Ring

33. Amar Muhsin

2. Philip Rejnhold
8. Sumar Almadjed
10. Rasmus Jönsson
18. Anton Nilsson
24. Emil Hellman
27. Benjamin Acquah
30. Nils Arvidsson (mv)

Magnus Lindgren

89′ 0-1 Adam Bergmark-Wiberg

7′
UT: Frederik Holst
IN: Philip Rejnhold

28′
UT: Wilhelm Loeper
IN: Anton Nilsson

46′
UT: Amar Muhsin
IN: Benjamin Acquah

66′
UT: Philip Rejnhold
IN: Emil Hellman

36′ Philip Rejnhold

52′ Adam Herdonsson
71′ Emil Hellman
72′ Adam Hellborg