Skip to content
Foto: Bildbyrån

Sent avgörande i Jämtland

HIF förlorade borta mot Östersunds FK efter att hemmalaget avgjort matchen på övertid.

Första halvlek
Det var händelserikt direkt från start på ett kylslaget Jämtkraft Arena. Redan i den första minuten hade lagen kommit till varsin målchans. Först var Malcolm Stolt nära efter ett långt inkast men Kalle Joelsson stod i vägen. Sedan ställde HIF om och hamnade i ett tre mot en-läge när Wilhelm Loeper sköt utanför den bortre stolpen.

Under de nästkommande sex minuterna kom HIF till chanser där man kunde tagit ledningen både en och två gånger. Gemensamt var att Charlie Webergs vänsterfot låg bakom båda möjligheterna. Först slog han en crossboll till Wilhelm Loeper som vann sin duell på högerkanten, drev bollen och spelade lågt mot den första stolpen. Lucas Lima kom i en vältajmad löpning och avslutade men Aly Keita i hemmamålet stod i vägen. Minuten senare hittade Weberg Benjamin Acquah som bröstade med sig bollen in i straffområdet men efter ett avslut och en halvt tilltrasslad situation resulterade målchansen i en hörna.

I mitten av halvleken kunde hemmalaget ta sig in i matchen och äga bollinnehavet utan att egentligen hota Joelsson i HIF-målet. Möjligheterna dök främst upp vid fasta situationer och André Österholm var närmast att få utdelningen i den 28:e minuten men fick se sitt avslut gå utanför.

Loeper var aktiv och testade med tio minuter kvar ett vänsteravslut på halvvolley. Trots studs i plastunderlaget räddade Keita avslutet.

Andra halvlek
Precis som i den första halvleken inledde HIF även den andra piggt. Först testade Acquah tungt avslut som gick till hörna och sedan fick Loeper bollen i ett 3 mot 2-läge och sköt, via försvarare, strax utanför den bortre stolpen.

Med 20 minuter kvar på klockan snappade Yannick Adjoumani upp en andraboll utanför vårt straffområde och sköt ett lågt skott som gick tätta utanför den bortre stolpen. Fem minuter senare fick Weberg möjligheten på frispark sedan Lima dragits ner precis utanför straffområdet. Mittbacken sköt i målvaktens hörn men Keita läste och klarade av att avvärja skottet. Strax därpå testade Erik Ring med avslut efter en bollvinst på offensiv planhalva men Keita stod i vägen ännu en gång.

Matchen såg ut att förbli mållös men på övertid mötte Stolt bollen med pannan och nickade in 1-0 till hemmalaget. Det blev också slutresultatet.

1. Kalle Joelsson

39. Benjamin Örn
4. Thomas Rogne (K)
21. Charlie Weberg
20. Dennis Olsson

16. Ervin Gigović
25. Adam Hellborg
27. Benjamin Acquah

13. Wilhelm Loeper
9. Lucas Lima
11. Erik Ring

3. Bernardo Vilar
8. Sumar Almadjed
15. Amin Al Hamawi
24. Emil Hellman
30. Nils Arvidsson (mv)
33. Amar Muhsin
41. Lukas Kjellnäs

Per Melin

92′ 1-0 Malcolm Stolt

87′
UT: Ervin Gigović
IN: Bernardo Vilar

32′ Ervin Gigovic

85′ Cesar Weilid