skip to Main Content
Foto: Bildbyrån

Sent avgörande borta mot Värnamo

HIF förlorade med 3-2 borta mot IFK Värnamo efter ett sent avgörande. Amar Muhsin gjorde lagets båda mål.

Första halvlek:
Efter fyra spelade minuter skapade Amar Muhsin första läget för HIF när han spelade fram till Arian Kabashi som kom till avslut, men hemmalagets målvakt räddade. Värnamo kontrade snabbt och var nästa lag i matchen att skapa ett farligt läge, men Kalle Joelsson slängde sig och räddade skottet som resulterade i en hörna.

I den tolfte minuten gjorde IFK Värnamos Marcus Antonsson matchens första mål efter assist av Oscar Johansson. HIF hade ett stort bollinnehav i första halvlek men hade svårt att komma till avslut. Värnamo var i många situationer snabba på att kontra och skapade flera farliga målchanser. Efter 21 spelade minuter fick HIF frispark precis utanför straffområdet som slogs av Abbe Khalili, dessvärre rakt i hemmamuren.

Med tio minuter kvar av första halvleken utökade hemmalagets Antonsson till 2-0 efter assist av Freddy Winsth. HIF försökte skapa flera lägen men det var inte förrän i den 41:a minuten som Rasmus Wiedesheim-Paul ett inlägg från högerkanten till Muhsin som nickade in bollen i vänster hörn och gjorde sitt första allsvenska mål.

Andra halvlek
HIF inledde den andra halvleken med hög press. Nyinbytte Wilhelm Loeper skapade flera målchanser men dessvärre, till en början, utan något resultat. I den 53:e minuten gav den höga pressen utdelning och HIF kvitterade till 2-2. Det var efter ett fint samarbete mellan Khalili och Loeper som assisterade Muhsin som lyfte bollen över målvakten in i mål.

I den sista delen av matchen var HIF det bollförande laget och höll hög press med flera farliga lägen. Wiedesheim-Paul hade ett skott i ribban och Loeper hade ett inspel som dansade på mållinjen. HIF:s sista chans i matchen var en hörna som slogs av Khalili i den 91:a minuten. Nicken från Thomas Rogne gick dock utanför. Hemmalaget avslutade matchen med att göra mål i den sista minuten på en hörna som slogs av Johansson och Antonsson gjorde sitt tredje mål.

25. Kalle Joelsson

2. Philip Rejnhold
3. Casper Widell
44. Thomas Rogne
4. Viljormur Davidsen (K)

16. Alexander Faltsetas
27. Benjamin Acquah

15. Rasmus Wiedesheim-Paul
19. Abbe Khalili
7. Arian Kabashi

33. Amar Muhsin

Avbytare:
1. Anders Lindegaard (mv)
10. Rasmus Jönsson
13. Wilhelm Loeper
23. Ali Suljić
24. Emil Hellman
29. Joseph Amoako
42. Diego Fumaça

Adam Ladebäck
Domare
Andreas Söderkvist
Ass. domare 1
Daniel Ekman
Ass. domare 2
Ahmed Al-Kodri
Fjärdedomare

12′ 1-0 Marcus Antonsson
35′ 2-0 Marcus Antonsson
41′ 2-1 Amar Muhsin
53′ 2-2 Amar Muhsin
94′ 3-2 Marcus Antonsson

45′
Ut: 7 Arian Kabashi
In: 13 Willhelm Loeper

81′
Ut: 16 Alexander Faltsetas
In: 42 Diego Cesar De Oliveira

89′
Ut: 33 Amar Muhsin
In: 10 Rasmus Jönsson

47′ Wenderson Oliveira do Nascimento
88′ Diego Cesar De Oliveira
90′ Evaldo Nascimento Lamaur Neto