Skip to content
Foto: Bildbyrån

Sent avgörande borta mot Mjällby AIF

HIF tog ledningen genom Armin Gigović men förlorade med 2-1 efter ett sent mål mot Mjällby AIF. 

Första halvlek
Det var inte förrän efter drygt tio minuter som det började hända grejer på Strandvallen. Först lyckades HIF bibehålla ett visst tryck i offensivt straffområde innan Mjällby AIF:s Rasmus Wiedesheim-Paul gick i djupled och sköt ett skott som blockerades. Hemmalaget fick även efter en fast situation i den 20:e minuten två skott blockerade.

Efter 24 spelade minuter bjöd Taha Ali på en fin dribblingsräd men hans inspel slogs bort av försvaret. Tre minuter senare hade HIF dock bättre lycka. Viljormur Davidsen hittade Armin Gigović som tog emot, vände om och placerade in bollen mot det bortre krysset. Målvakten var chanslös och Gigovićs första mål sedan återkomsten var ett faktum.

Lyckan blev dock tämligen kortvarig då Mjällby kvitterade bara tre minuter senare. En långboll nickskarvades in i straffområdet. Carlos Gracia höll sig framme och glidtacklade in kvitteringsmålet.

Efter målet tog HIF till stora delar över spelet och skapade ett par farligheter. Anthony van den Hurk tvingade Samuel Brolin i hemmamålet till en vass räddning och Lucas Lingman letade efter det bortre krysset med högerfoten men när domaren blåste av för halvtidspaus var det 1-1 som stod på resultattavlan.

Andra halvlek
Fem minuter in i den andra halvleken tog van den Hurk emot ett lågt inspel från höger, tog emot bollen och sköt men Brolin var snabbt nere och räddade.

I den 67:e minuten damp bollen ner i HIF:s straffområde efter en ytterzonsfrispark. Ett skott från hemmaspelare tvingade Kalle Joelsson till en benparad. Med sju ordinarie spelminuter kvar ställde Mjällby AIF om och placerade genom Silas Nwankwo in 2-1.

25. Kalle Joelsson

2. Ravy Tsouka
23. Ali Suljić
21. Charlie Weberg
4. Viljormur Davidsen

19. Lucas Lingman
30. Albert Ejupi
37. Armin Gigović

10. Rasmus Jönsson
9. Anthony van den Hurk (K)
22. Taha Ali

1. Anders Lindegaard (mv)
3. Casper Widell
7. Viktor Lundberg
11. Rasmus Karjalainen
14. Adam Kaied
15. Assad Al Hamlawi
20. Dennis Olsson

Granit Maqedonci

27′ 0-1 Armin Gigović
30′ 1-1 Carlos Gracia
83′ 2-1 Silas Nwankwo

62′
UT: Albert Ejupi & Rasmus Jönsson

IN: Adam Kaied & Assad Al Hamlawi

80′
UT: Ravy Tsouka & Anthony van den Hurk
IN: Viktor Lundberg & Rasmus Karjalainen

87′
UT: Armin Gigović
IN: Dennis Olsson

19′ Ravy Tsouka
59′ Albert Ejupi