Skip to content

Seger mot IF Elfsborg

Taha Ali gjorde matchens enda mål och Kalle Joelsson räddade en straff när HIF öppnade segerkontot i årets allsvenska genom att vinna mot IF Elfsborg med 1-0.

Första halvlek
Matchen präglades inledningsvis av mycket kamp men det var i första hand HIF som hade initiativet. Lucas Lingman sköt under den första kvarten in sig men lyckades inte träffa mål. Åt andra hållet fick Johan Larsson en möjlighet efter ett långt inlägg av Simon Strand men det blev inte farligare än att Kalle Joelsson i HIF-målet kunde greppa bollen.

I den 25:e minuten bytte HIF snabbt kant och efter ett väggspel med Rasmus Jönsson kunde Viljormur Davidsen hitta fram till Taha Ali som vände om och snyggt placerade in sitt första allsvenska mål.

Tio minuter senare var Lingmans hörna nära att gå hela vägen in i mål. Anthony van den Hurk försökte stöta in bollen vid den bortre stolpen men den studsade ut till inspark

Andra halvlek
I den 58:e minuten täckte Ravy Tsouka ut ett inspel till hörna. Efter konsultation med assisterande domare ändrade domare Andreas Ekberg beslutet och blåste istället straff för IF Elfsborg. Andre Römer steg fram men Joelsson gick åt rätt håll och kunde rädda ut bollen till en resultatlös hörna.

Ett par minuter senare ställde HIF om och Davidsens låga inspel från vänsterkanten hittade in till framrusande Assad Al Hamlawi men han fick ingen träff på bollen.

Gästerna tryckte på slutet på för en kvittering och kom närmast genom en nick efter hörna som Joelsson räddade. Därefter blev det farligt när Johan Larsson sköt en frispark som strök det första krysset på övertid. HIF kunde dock hålla ut och bärga säsongens första trepoängare.

Andreas Ekberg

25′ 1-0 Taha Ali

71′
UT: Assad Al Hamlawi & Rasmus Jönsson
IN: Dennis Olsson & Adam Kaied

87′
UT: Lucas Lingman
IN: Viktor Lundberg

92′
UT: Taha Ali
IN: Rasmus Karjalainen

68′ Simon Strand
79′ Sveinn Guðjohnsen
90′ Adam Kaied
90′ Emmanuel Boateng