Skip to content
Foto: Bildbyrån

Seger i seriepremiären

Taylor Silverholt, Benjamin Acquah och Wilhelm Loeper stod för målen när HIF bortabesegrade Gefle IF med 3-2 i seriepremiären. 

Första halvlek
Det. var en tämligen försiktig inledning från båda lagen som slet med det snabba underlaget. I den tionde minuten slog Wilhelm Loeper ett långt inlägg som ledde till matchens första hörna. Ervin Gigović tog hand om den och hittade Benjamin Örn på den bortre ytan. Högerbacken slängde sig fram och nickade tätt över målet.

När tjugo minuter var spelade kom Benjamin Acquah först på en boll i motståndarstraffområdet, tacklades bakifrån och domaren pekade på straffpunkten. Taylor Silverholt steg fram och placerade in bollen i målvaktens högra kryss. Han blev därmed HIF:s första målskytt i seriespel denna säsong.

I den 25:e minuten stod Milan Silva Rasmussen för en fin individuell prestation när han dribblade ner mot den förlängda mållinjen inne i straffområdet. Han passade Loeper snett bak som på volley sköt bollen i mål men den assisterande domaren hann dessförinnan vinka för att bollen passerat linjen.

Minuten senare kom Gefle till sin första farlighet i matchen. Ett långt inlägg från höger nådde Sebastian Friman som sköt på ett och träffade den första stolpen. Istället för en kvittering ställde HIF om genom Loeper och hamnade i ett tre mot två-läge. Han passade Acquah som vände, vred, satte upp bollen till högerfoten och pricksköt in 2-0.

Under halvlekens avslutande 15 minuter hade både Silva Rasmussen och Silverholt bud på fler mål men det stod 0-2 på resultattavlan när domaren blåste av för första 45.

Andra halvlek
Det blev sämsta tänkbara start på den andra halvleken för HIF:s del. Hemmalaget fick en hörna efter en minut och trots att försvaret fick bort bollen behåll Gefle kvar trycket. Till slut studsade den fram till Adrian Edqvist som pricksköt in reduceringsmålet lågt via den första stolpen.

Det blev dock inte någon omedelbar kvitteringsreducering utan HIF kunde kontrollera och på nytt skapa målchanser. Tio minuter in var det farligt flera gånger om i samband med Gigovićs hörnor. Han fick bland annat själv iväg ett avslut som rensades på mållinjen. Bollen hamnade kort därefter hos honom igen. När nästa avslut blockerades studsade den upp för Wilhelm Nilsson som skulle nicka men istället fick en Gefle-fot i huvudet. Ännu en gång pekade domaren på straffpunkten.

Efter lång behandling klev Loeper fram och satte säkert dit 3-1 från elva meter.

Sedan såg det ut att bli en lugn resa fram till slutsignalen men efter lite flipperspel drog hemmalagets Edqvist till igen med kvarten kvar, reducerade och skapade nerv. Loeper hade en möjlighet att punktera matchen men misslyckades, istället var det Gefle som matade in bollar i straffområdet.

Jacob Hjelte fick en nickchans i den sjätte övertidsminuten. I övrigt stod försvaret rätt och kunde efter ett hundra minuter fira tre premiärpoäng.

I nästa match väntar IK Brage på Olympia. Biljetter till hemmapremiären köper du här!

1. Kalle Joelsson (mv) (K)

19. Benjamin Örn
2. Jon Birkfeldt
3. Wilhelm Nilsson
23. William Westerlund

13. Wilhelm Loeper
16. Ervin Gigović
14. Lukas Kjellnäs
11. Milan Silva Rasmussen

27. Benjamin Acquah
9. Taylor Silverholt

5. Simon Bengtsson
7. Arian Kabashi
21. Adrian Svanbäck
24. Daniel Bergman
25. Adam Hellborg
30. Nils Arvidsson (mv)
33. Amar Muhsin

Andreas Dufva-Johansson

23′ 0-1 Taylor Silverholt
27′ 0-2 Benjamin Acquah
47′ 1-2 Adrian Edqvist
59′ 1-3 Wilhelm Loeper
76′ 2-3 Adrian Edqvist

60′
UT: Milan Silva Rasmussen
IN: Arian Kabashi

82′
UT: Benjamin Acquah & Taylor Silverholt
IN: Simon Bengtsson & Adam Hellborg

94′
UT: Wilhelm Loeper
IN: Daniel Bergman

14′ Martin Rauschenberg
18′ Lukas Kjellnäs
89′ Lukas Browning
96′ Benjamin Örn