Skip to content
Foto: Bildbyrån

Seger i genrepet mot Örgryte IS

Arian Kabashi och Amar Muhsin gjorde målen när HIF:s herrar besegrade Örgryte IS med 2-0 i genrepet.

Första halvlek
HIF tog kommandot i matchen från start och kom till ett farligt läge redan i den tredje minuten när William Westerlund blev fri efter en hörna från höger. Han fick dock inte riktigt träff på bollen och nickade utanför. Två minuter senare stod Wilhelm Nilsson för ett fint uppspel till Benjamin Acquah som spelade vidare till Taylor Silverholt. Forwarden hamnade i en något snäv vinkel men tvingade målvakten rädda ut till en hörna. Den slog mot den bortre stolpen där Benjamin Örn var ren men lyckades inte få skottet på mål.

Gästerna från Göteborg kom till två halvlägen i halvleken. Först testade Noah Christoffersson ett skott som blockerades av Jon Birkfeldt och sedan hade Daniel Paulsson ett distansskott som skruvade sig utanför målet.

Halvlekens enda mål prickade Arian Kabashi in i den 41:a matchminuten efter passning av Lukas Kjellnäs. Från höger innerposition tog han emot inne i straffområdet och sköt hårt mot den främre stolpen. Bollen gick under målvakten och in i nät.

Andra halvlek
HIF fortsatte att kontrollera matchen även i inledningen av den andra halvleken. Matchbilden blev ännu tydligare efter en utvisning åtta minuter in i den andra halvan. Acquah vann bollen och petade vidare till Silverholt som sprang fri mot målet från egen planhalva men Emmanuel Ekpenyong jagade efter och fällde forwarden. Domaren tvekade inte med att visa det röda kortet.

Kort därefter fick Örn en ny möjlighet. Denna gång sköt han ännu hårdare och var ännu närmare att träffa mål men han hade behövt få ner skottet ytterligare någon decimeter. Under minuterna som följde skapade HIF flertalet lägen att dubbla ledningen. Kabashi sköt med vänstern i ett friläge men nekades efter en benparad, Westerlund nickskarvade strax över målet och Milan Silva Rasmussen sköt tätt över med vänsterfoten.

Med kvarten kvar, när båda lagen genomfört ett par byten, vann Adrian Svanbäck bollen högt upp på vänsterkanten. Han klev in i straffområdet och försökte placera in den mellan benen på målvakten som räddade. I den 82:a minuten var Svanbäck återigen inblandad i offensivt straffområde. Denna gång tog han emot en passning från Anton Nilsson och vände läckert om innan han fälldes. Domaren dömde straff och Amar Muhsin gjorde inget misstag från elva meter.

I slutminuterna fick Muhsin chansen att bli tvåmålsskytt efter att Lukas Kjellnäs frispelat honom men vänsterskottet räddades. HIF rundade därmed av försäsongen med att vinna och hålla nollan.

1. Kalle Joelsson (mv) (K)

19. Benjamin Örn
2. Jon Birkfeldt
3. Wilhelm Nilsson
23. William Westerlund

7. Arian Kabashi
16. Ervin Gigović
14. Lukas Kjellnäs
11. Milan Silva Rasmussen

27. Benjamin Acquah
9. Taylor Silverholt

5. Simon Bengtsson
8. Sumar Almadjed
18. Anton Nilsson
20. Dennis Olsson
21. Adrian Svanbäck
24. Daniel Bergman
25. Adam Hellborg
30. Nils Arvidsson (mv)
33. Amar Muhsin

Adi Aganovic

41′ 1-0 Arian Kabashi
83′ 2-0 Amar Muhsin

31′
UT: Jon Birkfeldt
IN: Daniel Bergman

66′
UT: Wilhelm Nilsson, Benjamin Acquah, Taylor Silverholt & Ervin Gigovic
IN: Simon Bengtsson, Adrian Svanbäck, Amar Muhsin & Adam Hellborg

80′
UT: Arian Kabashi & Milan Silva Rasmussen
IN: Sumar Almadjed & Anton Nilsson

10′ Jonathan Azulay

53′ Emmanuel Ekpenyong (Utvisning)