Skip to content
Foto: Bildbyrån

Seger i årspremiären

HIF vann årspremiären borta mot Varbergs BoIS med 3-2. Amar Muhsin, Adrian Svanbäck och Ervin Gigović gjorde målet för laget som idag hade en snittålder på 21,2.

Första halvlek
Hemmalaget inledde matchen starkast och kom till ett farligt inspel från vänsterkanten redan i den tredje minuten. Trots svårigheter lyckades dock försvaret rensa undan bollen.

HIF kom minuterna senare upp i plan och även till sitt första avslut sedan Benjamin Örn nickskarvat en hörna vidare till Baker AMer vars avslut räddades.

Varberg var annars laget som hade den största delen av bollinnehavet under den första halvan av matchen och kom till flera avslut. Robin Tranberg var efter 20 minuter nära att spräcka målnollan men William Westerlund täckte det hårda skottet. Även Nils Arvidsson i HIF-målet fick stå för ett par fina räddningar.

Närmast att skriva in sig i målprotokollet innan halvtidsvilan var dock Wilhelm Loeper men hans skott gick via en försvarare upp i ribban och ut till hörna.

Andra halvlek
Inför den andra halvleken bytte HIF samtliga spelare medan Varberg gjorde nio byten. Det var också då bollinnehavet skiftade till bortalagets favör och man kom till allt fler målchanser. Det var därför inte ologiskt när Casper Ljung i den 69:e minuten bröt en passning och spelade vidare till Ervin Gigović på egen planhalva. Mittfältaren slog en magnifik passning i djupled som friställde Amar Muhsin. Forwarden rullade behärskat in ledningsmålet och det som var 2024 års första HIF-mål.

Glädjen var dock kortvarig. Redan två minuter senare kvitterade Varberg efter ett inlägg från vänster. Ytterligare tre minuter senare återtog HIF ledningen när Wilhelm Nilsson med en fin långboll hittade Muhsin. Forwarden spelade ut till höger där Ljung på ett tillslag slog ett inlägg till Adrian Svanbäck som nickade in sitt första A-lagsmål.

I den 77:e minuten anföll HIF igen på högerkanten. Efter att ha rullat sig fram till straffområdet var Svanbäck nära att bli tvåmålsskytt men målvakten räddade. Returen kunde Gigović enkelt från nära håll lägga i mål.

Med sju ordinarie spelminuter kvar ordnade Gigović även en straff efter en fin löpning. Muhsin steg fram men målvakten gick rätt och räddade. Sedan var HIF flera gånger om nära att utöka ledningen men i matchens slutsekunder kunde hemmalaget kontra och reducera efter ett självmål.

Slutresultatet skrevs till 3-2.

Första halvlek
30. Nils Arvidsson (mv)

19. Benjamin Örn
34. Ludwig Wennström
23. William Westerlund
20. Dennis Olsson (K)

13. Wilhelm Loeper
31. Max Persson
41. Albin Sporrong
31. Baker Amer

9. Taylor Silverholt
27. Benjamin Acquah

Andra halvlek
1. Kalle Joelsson (mv) – (K)

24. Daniel Bergman
2. Jon Birkfeldt
3. Wilhelm Nilsson
5. Simon Bengtsson

35. Casper Ljung
16. Ervin Gigović
14. Lukas Kjellnäs
18. Anton Nilsson

33. Amar Muhsin
21. Adrian Svanbäck

Per Melin

69′ 0-1 Amar Muhsin
71′ 1-1
74′ 1-2 Adrian Svanbäck
77′ 1-3 Ervin Gigović
90′ 2-3 Självmål

80′ Oliver Silverholt