skip to Main Content
Foto: Bildbyrån

Seger efter vändning mot Jönköpings Södra IF

HIF vände och vann med 2-1 mot Jönköpings Södra IF efter mål av Lucas Lingman och Adam Kaied.

Första halvlek
HIF inledde piggt och fick till ett halvfarligt läge redan efter en minut men annars var det gästerna som var piggare inledningsvis. I den fjärde minuten stod Nils Arvidsson för en bra dubbelräddning från nära håll.

I den åttonde minuten kom Lucas Lingman loss och sköt mot det bortre krysset men Felix Jakobsson i bortamålet sträckte ut och räddade ut bollen till hörna, den första av fyra på kort tid för HIF.

När 17 minuter stod på matchklockan tog Jönköpings Södra IF ledningen efter ett misstag i HIF-straffområdet. Peter Gwargis blev målskytt. Två minuter senare träffade Rasmus Jönsson ribban.

Gwargis fick chansen att bli tvåmålsskytt men missade från nära håll. Halvlekens sista möjlighet fick Adam Kaied efter att Taha Ali drivit upp bollen men hans skott från höger i straffområdet gick tätt utanför den bortre stolpen.

Andra halvlek
HIF inledde den andra halvleken med ett kvitteringsmål. Taha Ali fick bollen på vänsterkanten, lurade en motståndare och spelade snett bak till Lingman som distinkt satte dit 1-1.

Fyra minuter senare var det nära igen när Viljormur Davidsen vann bollen högt. Rasmus Karjalainen spelade till Kaied vars hårda skott räddades ut till hörna.

I den 58:e minuten kom Ali runt på sin kant igen och spelade in till Karjalainen som från nära håll inte riktigt fick träff på bollen. Ali spelade senare igen snett back till Lingman men denna gång räddade Jakobsson i målet.

Davidsen vann på nytt bollen högt i den 68:e minuten och fick fram den till Lucas Lingman som friställde Kaied till höger i straffområdet. Via den bortre stolpen pricksköt han in 2-1 och fullbordade vändningen.

På övertid fick Benjamin Acquah en chans att sätta spiken i kistan efter en lång passning av Davidsen men hans lobbförsök räddades. Matchen slutade med HIF-seger.

40. Nils Arvidsson

7. Viktor Lundberg
3. Casper Widell
21. Charlie Weberg
4. Viljormur Davidsen (K)

19. Lucas Lingman
35. Ervin Gigović
10. Rasmus Jönsson

14. Adam Kaied
11. Rasmus Karjalainen
22. Taha Ali

2. Ravy Tsouka
15. Assad Al Hamlawi
18. Ada Türkmen (mv)
20. Dennis Olsson
24. Emil Hellman
27. Benjamin Acquah
29. Joseph Amoako

Fredrik Klitte

16′ 0-1 Peter Gwargis
46′ 1-1 Lucas Lingman
69′ 2-1 Adam Kaied

66′
UT: Viktor Lundberg, Rasmus Jönsson, Taha Ali & Rasmus Karjalainen
IN: Ravy Tsouka, Benjamin Acquah, Dennis Olsson & Assad Al Hamlawi

72′
UT: Lucas Lingman
IN: Joseph Amoako

84′
UT: Adam Kaied
IN: Emil Hellman

74′ Charlie Weberg
78′ Casper Widell