Skip to content
Foto: Linda Carlsson

Seger efter vändning mot Göteborgs DFF

HIF låg under två gånger i matchen men vände och vann med 3-2 hemma mot Göteborgs DFF. Tilda Jonhag gjorde två mål och Tilde Wahrenberg ett.

Det var HIF som ägde spelet inledningsvis men efter missade målchanser kontrade Göteborgs DFF in 1-0 i den tionde minuten genom Mirjam Söderström. HIF lät sig inte slås ner varken av baklängesmålet eller ytterligare missade möjligheter. Det gav utdelning när Emma Krantz spelade fram Tilde Wahrenberg som satte dit kvitteringen med sitt fjärde mål för säsongen.

Med minuter kvar av den första halvleken studsade bollen upp på en HIF-arm efter en hörna. Domaren pekade på straffpunkten och Tilda Nilsson gjorde inga misstag från elva meter. HIF gick därmed till paus i underläge.

Knappt en minut efter att den andra halvleken dragit igång assisterade målskytten från den första halvleken Tilde Wahrenberg förra årets skyttedrottning Tilda Jonhag som kvitterade. Sju minuter senare agerade inhopparen Maya Waltersson framspelare när Jonhag gjorde sitt andra för dagen och därmed fullbordade vändningen.

Trots flertalet bra lägen lyckades HIF inte punktera matchen med ytterligare ett mål. Några problem med att försvara sin ettmålsledning hade man dock inte och tog i och med segern sin tredje raka trepoängare på lika många matcher i serieinledningen.

HIF är nu ensamma i serieledning. I kommande två matcher väntar nuvarande tabelltvåan respektive tabelltrean. Tabellen hittar du här.

Huvudtränare Kristoffer Schönbeck
– Det var viktigt för oss att visa att vi kan vinna matcher även på detta sätt. Vi skapar väldigt många chanser och ska vinna matchen men det blir ett mentalt spel när vi åker på två tunga baklängesmål i perioder då vi var bra. Det var väldigt starkt av oss att kunna hantera det och vända matchen.

Intern skytteliga
Tilde Wahrenberg – 4 mål
Tilda Jonhag – 3 mål
Ebba Manglind – 1 mål
Josefine Wiksell – 1 mål
Maya Waltersson – 1 mål
Rebecka Winroth – 1 mål


Vi bjuder på entrén till damernas matcher hela säsongen
Beat Diabetes
Öresundskraft
AKEA
Lindengruppen
Whilborgs
Boxon
OBOS
RSA-Gruppen
Solid Försäkring
Baker Tilly
Kickos AB
Klimat Transport & Logistik
SP Chark
WANS Transport