Skip to content

Seger i derbyt mot Eskilsminne FF

HIF besegrade Eskilsminne FF med 2-0 efter mål av Agnes Eklöf och Cornelia Rahmberg.

Första halvlek
HIF kom till matchens första målchans när Tilda Jonhag mötte Izabelle Wahlstedts inlägg med pannan i den sjunde minuten. Nicken gick i stolpen innan bollen slogs ut över den förlängda mållinjen. På den efter följande hörnan rensades Josefine Wiksells nickavslut på mållinjen. Minuter senare kom hemmalaget till ett friläge men Hannah Tegestål i HIF-målet stod för en bra räddning och kunde freda målet.

Under den första halvtimmen pressade Eskilsminne hårt men i den 32:a minuten kom ledningsmålet för HIF. Wahlstedt kom runt på högerkanten och slog ett hårt inlägg som gick via försvarare i stolpen. Agnes Eklöf höll sig framme på returen och satte dit 1-0. Tre minuter senare bröt Sanna Nilsson igenom och sköt men målvakten kunde utan större bekymmer rädda skottet.

Med tre ordinarie minuter kvar slog Johanna Andersson en bra passning till Cornelia Rahmberg som i tidigt skede blev friställd. Hon satte bollen vid den bortre stolpen och utökade därmed ledningen till 2-0.

Andra halvlek
I inledningen av den andra halvleken trodde Eklöf att hon blivit tvåmålsskytt men domaren blåste frispark för duellen mot målvakten i momentet innan. Tegestål tvingades till ett par räddningar men i övrigt var den andra halvleken mest ett ställningskrig.

Närmast att utöka ledningen var Tilda Jonhag men hennes skottförsök räddades av målvakten. Några fler mål än de två i den första halvleken blev det inte.