Skip to content
Foto: Bildbyrån

Säsongens första förlust för herrarna

HIF:s herrar åkte på säsongens första förlust i Superettan när man föll med 2-1 mot Degerfors IF på Stora Vall.

Första halvlek
HIF inledde piggt och redan i den andra minuten var man nära ett ledningsmål. Wilhelm Loeper slog ett inlägg som studsade i straffområdet framför Taylor Silverholt som på halvvolley avslutade klockrent i ribban. En dryg kvart senare fick Loeper själv ett ypperligt läge när Milan Silva Rasmussen hittade honom på den bortre ytan men ytterspringaren fick inte till någon träff på bollen.

HIF kontrollerade matchen fram till den 28:e minuten då Degerfors tog vara på ett bolltapp på mittplan och ställde om. Ett avslut blockerades av Jon Birkfeldt och domaren pekade på straffpunkten då han bedömde det som bestraffningsbar hands. Gustav Lindgren steg fram och placerade in ledningsmålet till vänster om Kalle Joelsson. Det målet kom också att förändra matchbilden till hemmalagets fördel då man nu började ha allt mer etablerat anfallsspel. Tio minuter från halvtidspausen fick man in ett inlägg från vänsterkanten som studsade lurigt för Joelsson men HIF-målvakten lyckades styra ut till hörna.

I den 41:a matchminuten slog Lukas Kjellnäs en studsande djupledspassning mot Silverholt som gick i närkamp mot Nasiru Moro. Degerforsbacken hann först till bollen och rensade högt, så högt att bollen gick i en båge över hans målvakt och in i mål till kvittering för HIF.

Andra halvlek
Spelkvalitén i inledningen av den andra halvleken var varierande från båda lag och ledde till omställningar från båda håll. Skärpan saknades dock i sista tredjedelen och några farligare målchanser fick publiken inte se innan timmen var spelad. Då fick hemmalagets Abdelkarim Mammar Chaouche bollen på vänsterkanten, slog ett lågt inspel och Gustav Lindgren klippte till på ett tillslag med vänsterfoten. Bollen gick i mål och innebar 2-1 till Degerfors.

HIF gjorde det ofta bra fram till den avgörande passningen som sällan ledde till avslut. Milan Silva Rasmussen kom dock till ett skott i den 67:e matchminuten men fick se bollen gå över målet. Två minuter senare gick han på utsidan och slog ett lågt inlägg med vänsterfoten men denna gång hann målvakten först.

Laget fortsatte att trycka på för ett kvitteringsmål och hade lägen både genom Loeper och Silva Rasmussen. Den sistnämnde var ytterst nära att pricka rätt sedan han vikit inåt i planen och vänt utåt igen innan han sköt med vänsterfoten strax utanför den bortre stolpen.

Den sista möjligheten fick Wilhelm Nilsson sedan en andraboll hamnat hos honom på 16-meterslinjen. Han siktade på det första krysset men sköt strax över.

Degerfors vann matchen och HIF inkasserade den första förlusten i årets superetta.

1. Kalle Joelsson (mv) (K)

19. Benjamin Örn
2. Jon Birkfeldt
3. Wilhelm Nilsson
23. William Westerlund

13. Wilhelm Loeper
8. Sumar Almadjed
14. Lukas Kjellnäs
11. Milan Silva Rasmussen

27. Benjamin Acquah
9. Taylor Silverholt

5. Simon Bengtsson
20. Dennis Olsson
21. Adrian Svanbäck
24. Daniel Bergman
25. Adam Hellborg
30. Nils Arvidsson (mv)
33. Amar Muhsin

Magnus Lindgren

29′ 1-0 Gustav Lindgren (straff)
41′ 1-1 Självmål
60′ 2-1 Gustav Lindgren

75′
UT: Sumar Almadjed, Benjamin Örn & William Westerlund
IN: Adam Hellborg, Daniel Bergman & Dennis Olsson

83′
UT: Benjamin Acquah
IN: Amar Muhsin

87′
UT: Jon Birkfeldt
IN: Adrian Svanbäck

31′ William Westerlund (HIF)
43′ Sumar Almadjed (HIF)

66′ Benjamin Örn (HIF)
79′ Gustav Lindgren (DIF)
87′ Daniel Bergman (HIF)
90′ Abdelkarim Mammar Chaouche (DIF)