skip to Main Content
Foto: Linda Carlsson

Sanna Nilssons dubbla mål gav kryss

Sanna Nilsson gjorde båda målen när HIF spelade 2-2 borta mot Askims IK. Laget går nu på sommaruppehåll som serieledare.

HIF dominerade matchbilden och i den 20:e minuten fick Sanna Nilsson iväg ett distansskott som något turligt letade sig in i mål. Två minuter senare blev hon assisterad av Agnes Eklöf, tog sig igenom från vänsterkanten och placerade in sitt andra mål för dagen vid sen bortre stolpen. Ytterligare tre minuter senare var hon nära att fullborda ett hattrick på endast fem minuter men målvakten räddade friläget med en fotparad. Däremellan hade hemmalaget hunnit ta vara på en misslyckad dribbling i HIF:s straffområde och reducera till 2-1.

Även Tilda Jonhag misslyckades med att förvalta ett friläge och Cornelia Rahmberg hade ett skott från distans som målvakten räddade. Istället för att ha stängt matchen gick HIF till halvtidsvila med en ettmålsledning.

Tio minuter in i den andra halvleken kvitterade istället Elin Nilsen till 2-2. HIF inledde då en intensiv jakt på ett ledningsmål men missade gång på gång. Jonhag fick först ett friläge som Emma Birgersson räddade ut till hörna och minuter senare var Nilsson fri från nära håll men målvakten lyckades rädda även denna gång. När halva halvleken var spelade Emma Sternberg fram Jonhag som från elva meter sköt utanför.

Trots mängder av bra chanser slutade matchen 2-2, vilket var samma slutresultat som i matchen mellan IK Zenith och Valinge-Derome DFF senare under eftermiddagen. Det innebär att HIF går till sommaruppehåll som serieledare.

Intern skytteliga i seriespel
Tilda Jonhag – 8 mål
Rebecka Winroth – 5 mål
Agnes Eklöf – 4 mål
Sanna Nilsson – 4 mål
Stephanie Petersson – 4 mål
Tilde Wahrenberg – 4 mål
Josefine Wiksell – 2 mål
Cornelia Rahmberg – 1 mål
Ebba Manglind – 1 mål
Emma Sternberg – 1 mål
Julia Jonassen – 1 mål
Maya Waltersson – 1 mål