Skip to content
Foto: Bildbyrån

Sanna Nilsson avslutar fotbollskarriären

Forwarden Sanna Nilsson väljer att avsluta sin fotbollskarriär på grund av skador. Vi kommer att hylla 25-åringen efter slutsignalen på Olympia på lördag.

Sanna Nilssons fotbollskarriär inleddes i Råå IF innan hon gick över till Stattena IF. 2017 lämnade hon Helsingborgsfotbollen för allsvenska Kristianstads DFF där hon som 18-åring gjorde fyra inhopp i högstaserien. Det var också då som första korsbandsskadan kom. När hon återvände till fotbollsplanen var det i Falkenberg och IF Böljan i Elitettan. Därefter har hon även representerat Eskilsminne IF innan hon inför HIF:s återetablering av damfotbollen tog steget till Olympia.

– Mina tre år i HIF har varit helt fantastiska. Ni har fått mig att uppleva damfotboll på ett sätt jag aldrig tidigare gjort. Alla småtjejer där ute som älskar att lira boll kommer kunna drömma mycket större drömmar än vad jag kunde göra i samma ålder, tack vare er och våra fantastiska supportrar, säger hon och fortsätter:

– Tyvärr tar min resa slut här, det har inte varit ett enkelt beslut men jag vet att det är rätt. Efter min fjärde operation 2020 rekommenderade läkaren att jag skulle lägga skorna på hyllan, men jag kände mig inte klar. Det senaste året har dock dessa operationer börjat komma ifatt mig och jag har stora problem med mitt knä. I min sista match mot IK Zenith fick jag den värsta översträckningen jag fått sen jag drog korsbandet i en översträckning. Jag har kämpat i så många år med skador men nu går det inte mer, jag är klar.

– Jag har varit så stolt varje gång jag dragit på den röda tröjan och jag har njutit varje sekund av att spela ute på Olympia. Det är med tårar i ögonen jag säger hejdå. Stort tack för allt, avslutar hon.

Sanna har i HIF-tröjan gjort 38 mål på 39 matcher, varit med om tre seriesegrar och lika många serieavancemang.

– Sanna har under dessa tre år betytt oerhört mycket för oss som lag samtidigt som hon tyvärr fått slita hårt med olika skadebekymmer. Hon har med sin fart, bollkontroll och styrka i 1v1-spelet tillfört en spets i vår trupp som få eller inga lag har på denna nivå. Vi är oerhört tacksamma för slitet hon lagt ner och alla uppoffringar hon gjort med lagets bästa i åtanke. Givetvis är det ledsamt när en så talangfull spelare tvingas avsluta karriären tidigt men vi är glada över att ha upplevt Sanna i vår rödblåa tröja, säger Kristoffer Schönbeck, huvudtränare dam och sportsligt ansvarig för F17- & damlag.

Vi gratulerar Sanna till en fin karriär och tackar för tre fantastiska år i HIF!