skip to Main Content
Foto: Linda Carlsson

Såhär ser ledarstrukturen ut i akademin 2022

Nedan finns information om ledarna i HIF:s ungdomsakademi 2022.

P19
Àlvaro Santos har förlängt sitt avtal med två nya säsonger och blir därmed kvar som huvudtränare. Richard Pentéus blir assisterande tränare. Han kommer närmast från Östers IF där han var huvudtränare i P17 samt ansvarig för NIU (nationell godkänd idrottsutbildning). Johan Svensson, tidigare huvudtränare i P14, kommer att komplettera staben.

P17
Robin Stolt, tidigare huvudtränare för P16, har även han förlängt sitt avtal och blir huvudtränare för P17-laget. Som assisterande tränare får han Marcus Krmpotic som närmast kommer från Höganäs BK och sedan tidigare ingår också Kristoffer Schönbeck i tränarstaben som assisterande tränare.

F17
Ledarstab och spelartrupp kommer att presenteras under nästa vecka.

P16
Taher Mortezaie ansluter till klubben som ny huvudtränare för P16 samt Head of Coaching för P5-P12. Han har tidigare arbetat för FC Barcelonas organisation och kommer att arbeta med att utveckla, implementera samt följa upp träningsmetodik för våra yngre pojklag. Assisterande tränare blir Daniel Jönsson och James Hayter samt Viktor Örnehag.

– Det är viktigt att vi stöttar våra tränare i de yngre åldrarna samt erbjuder dem fortbildning, det ska vara attraktivt och utvecklande att engagera sig i HIF, säger akademichef Mikael Dahlberg angående rollen som Head of Coaching.

P14
Andrée Rentsch ansluter som huvudtränare och kommer även han närmast från Östers IF Akademi. Assisterande tränare blir Måns Karlsson samt ytterligare en assisterande tränare som vi söker. Vi tar tacksamt emot intresseanmälningar till mikael.dahlberg@hif.se.

P13
Alexander Aranyos kommer vara huvudtränare i P13-laget samt kompletteras av Christoffer Hagelqvist, Björn Lindgren och Nikola Grkovic. Vi söker ytterligare en assisterande tränare och tar tacksamt emot intresseanmälningar till mikael.dahlberg@hif.se.

Målvaktsansvarig
Som vi tidigare meddelat har Patrik Abrahamsson lämnat klubben för Trelleborgs FF. Som ny målvaktstränare i akademin kan vi nu presentera Ignacio Sanchez. Han kommer från Landskrona BoIS där han varit ansvarig för målvakterna i A-laget. Under våren kommer han även att få hjälp av Filiph Bodenäs, målvaktstränare i Högaborgs BK, som är kopplad till träningarna på Filbornaskolan.

Fysansvarig
Vi har tidigare presenterat Tim Stjerna som ny, heltidsanställd fysansvarig i akademin samt i damlaget. Läs mer om det här!