Skip to content

Rasmus Wiedesheim-Paul klar för HIF

Helsingborgs IF och norska Rosenborg BK är överens om ett lån för Rasmus Wiedesheim-Paul. Forwardens avtal sträcker sig säsongen ut.

Rasmus Wiedesheim-Paul är uppvuxen i Halmstad. Han inledde sin fotbollskarriär i BK Astrio och har utöver utlåningar till Landskrona BoIS och IFK Värnamo tillbringat tonåren i Halmstads BK. Där gjorde han succé med 33 mål på 55 tävlingsmatcher i A-laget innan han hösten 2020 såldes till norska Rosenborg BK. Under våren har 23-åringen varit utlånad till Mjällby AIF men ansluter nu till HIF.

– Det känns bra, det ska bli kul att börja spela. Jag hoppas kunna bidra med mål, poäng, energi och hjälpa laget hålla sig kvar i Allsvenskan. Mina styrkor är djupledsspelet, avsluten och förmågan att komma till målchanser.

– Rasmus är en snabb och fysiskt stark djupledsgående forward med ett näsa för mål vilket han visat tidigare i sin karriär trots sin unga ålder. Han kompletterar vår nuvarande anfallsbesättning väl och vi ser framemot att se honom i HIF-tröjan, säger HIF:s sportchef Andreas Granqvist.

Vi hälsar Rasmus varmt välkommen till HIF!