skip to Main Content
Foto: Bildbyrån

Publikinformation: HIF – Malmö FF

Söndagen den 18 september klockan 15:00 tar HIF emot Malmö FF i ett hett Skånederby på Olympia. Nedan finns mer information för dig som ska se matchen på plats.

Eftersom arenan kommer att vara utsåld rekommenderar vi dig att komma i god tid till Olympia. Dels för att undvika köer men även för att vara med och stötta HIF vid uppvärmning.

Biljetter
Biljetter finns att köpa på webben. Klicka här!

Biljettluckorna på den södra sidan av Olympia öppnar klockan 13:30. Biljetter finns även till försäljning i Olympiashopen som har öppet på matchdagen 13-15 samt femton minuter efter slutsignal, hos Väla Infocenter 10-20 på vardagar och 10-18 på helger samt på Dunkers Kulturhus. Öppettider hittar du här!

Barn 0-5 år behöver inte en egen biljett utan går gratis i sällskap med vuxen. De har då ingen egen numrerad sittplats.

Biljettluckorna kommer inte öppna om samtliga biljetter är slutsålda. Observera även att luckorna stänger ifall arenan blir utsåld.

Sportbaren
Sportbaren har öppet från klockan 12:30 och erbjuder en buffé med hamburgare & tillbehör inkl. 1 enhet dryck (starköl, vin el. alkoholfria alt.) Inkl. biljett (sittplats). Pris: 695 kr (exkl. biljett 295 kr). Boka bord här!

Ange i kommentarsfältet innan du bekräftar din bokning om du och ditt sällskap önskar köpa biljett.

Har du redan biljett eller årskort behöver du inte ange detta. Vid förfrågningar för personer från 10 personer och uppåt vänligen kontakta sportbaren@hif.se.

Biljetter till matchen får ni först vid ankomst till Sportbaren av värdinna som har era namn på gästlistan. När ni mottagit era biljetter fortsätter ni in i Sportbaren och njuter av vår fina buffé samt betalar för ert paket. Vi rekommenderar att ni lämnar Sportbaren i god tid innan avspark för att sedan scanna in er biljett vid inträde till Östra läktaren, rekommenderad tid ca 14.30 för att komma in på arenan i tid.

Givetvis har vi öppet för dig som vill ladda upp inför matchen med en lätt wrappad burgare och/eller en kall dryck. För entré krävs matchbiljett på Södra Stå. Observera att du till denna match inte kommer in i sportbaren med biljett till andra delar av arenan.

Sportbaren har även, precis som vanligt, öppet en timme efter matchen där vi bland annat livesänder presskonferensen med huvudtränarna.

Akea Lounge
Akea Lounge är fullbokat till denna match

Östra och Västra baren öppna
Östra baren, belägen precis innanför det inhägnade området innanför arenan mellan entré Ö1 och Ö2 på den östra sidan har öppet precis som Västra baren på plan 2 på den västra läktaren. Till denna match kommer vi att utöka den östra baren.

Entréer
– Entréer öppnar klockan 13:30.
– Sportbaren öppnar 12:30.
– Akea Lounge och Rio Lounge öppnar 13:00.
– Pressentrén öppnar 13:30.

Observera att passage mellan södra stå och sittplats inte kommer att vara möjlig inför och under denna match.

Norra sektionen kommer delas upp i utsläppet. När matchen är slut kommer övre norra läktaren att gå ut på nordvästra utgången. Nedre norra läktaren kommer gå ut på norra utgången. Hemmapubliken från den västra läktaren hänvisas till utgången på den södra sidan.

Kom i tid!
Entréerna öppnar 90 minuter innan avspark och vi uppmanar alla att vara i god tid.

Kiosker
Alla kiosker på arenan kommer att hålla öppet. Medlemspriser gäller i kioskerna på utvalda varor.

Lunchkuponger
Du som fått 2 för 1-lunchkupong kan nyttja dessa i kioskerna. I utbyte mot en kupong får du antingen:
– 90 gram Hamburgare (vegetariskt alternativ finns) med läsk/vatten/kaffe eller
– Två korvar med bröd och läsk/vatten/kaffe

Gäller endast mot uppvisande av kupongen som avser 2 för 1 luncher i sportbaren.

Busslinje 84 & stadsbusslinjer – Gratis för säsongskortsinnehavare
Linje 84 går alltid till HIF:s hemmamatcher. De avgår från fyra olika platser: Hittarp, Råå, Raus och Ringstorpshöjden. Linje 84 anländer till Olympia cirka 25 minuter före matchstart. Regionbuss 84 avgår från Rydebäck samt Jonstorp (via Höganäs).

Från Olympia går bussarna 15 minuter efter slutsignalen och kör samma färdväg tillbaka. Med HIF:s säsongskort åker du gratis på samtliga stadsbusslinjer från två timmar innan avspark till en timme efter slutsignalen. Se bilder nedan för detaljerad resväg.


Parkering
Det kan vara svårt att hitta parkering, därför rekommenderas det att komma i tid till evenemangen, eller om möjligt nyttja kollektivtrafik eller andra färdmedel. På grund av hockey camp under matchdagen påverkas parkeringssituationen ytterligare, därför kan det rekommenderas att fundera på alternativ till bil. 

Det finns en publik parkering (P1) med ca 220 platser i anslutning till Olympia. Utöver den hänvisas bilister till närliggande parkeringsplatser som kan rymma runt 1500 bilar. Det finns även diverse gatuparkeringar i bostadsområdena, men det är inget vi uppmanar till att nyttja.

Observera att det kommer äga rum andra evenemang på området och att parkeringsmöjligheterna är begränsade. Vi rekommenderar därför kollektivtrafik eller cykel. Ifall du måste ta bilen kan du överväga att ställa den på någon av de omkringliggande gatorna i närheten av Olympia.

P               Bevakad parkering för spelare och ledare                ca 30 platser
P1             Reserverad evenemangsparkering                            ca  200 platser
P2             Olympiaskolan                                                              ca 80 platser
P3             Parkering vid klubbstugor                                           ca 230 platser
P4             Nicolaiskolan                                                                ca 140 platser
P5             Idrottens Hus                                                                ca 140 platser
P6             Curlinghallen                                                                 ca 80 platser
P7             Stattena                                                                         ca 120 platser
P8             Fredriksdals museer och trädgårdar                         ca 180 platser
P9             Helsingborgs lasarett                                                  ca 330 platser