skip to Main Content
Foto: Bildbyrån

Poäng borta mot Utsiktens BK

Thomas Rogne gjorde HIF:s mål i 1-1-matchen borta mot serieledande Utsiktens BK.

Första halvlek
Hemmalaget inledde bäst medan regnet öste ner över Hisingen. Redan efter 50 sekunder kom Albin Skoglund till ett avslut från snäv vinkel. Via huvudet på Kalle Joelsson gick bollen till vad som kom att bli en resultatlös hörna. Fem minuter senare stod Joelsson för en bra räddning på Sebastian Lagerlunds låga skott som gick snabbt i den blöta plasten. På den efterföljande hörnan uppstod en ordentligt tilltrasslad situation i straffområdet innan Skoglund till slut petade in ledningsmålet för Utsikten.

Därefter präglades stora delar av den första halveken av kamp och frisparkar, åtminstone under den första halvtimmen. Sedan bet sig HIF kvar på offensiv planhalva och började komma till halvchanser. Riktigt farligt blev det först i den 36:e minuten när Pavle Vagic, något turligt, fick bollen i offensivt straffområde efter en ytterzonsfrispark. Från nära håll petade han dock bollen utanför målet.

Den bästa kvitteringsmöjligheten kom med fem minuter kvar av den ordinarie speltiden. Erik Ring slog en hörna som Thomas Rogne mötte med pannan men nickade från nära håll strax över målet.

Andra halvlek
Fem minuter in i den andra halvleken nickade Utsiktens Erik Gunnarsson i ribban efter en hörna. I övrigt hände inte mycket i form av målchanser förrän i matchens absoluta slutskede. Med två minuter kvar hittade Ring Rogne i straffområdet. Kaptenen nickade bollen i en båge över målvakten och in i mål. Två minuter senare fick Benjamin Acquah en gyllene chans att ge HIF alla tre poäng men hans avslut, efter Wilhelm Loepers förarbete, var tamt och kunde räddas av målvakten.

1. Kalle Joelsson

5. Frederik Holst
4. Thomas Rogne (K)
21. Charlie Weberg
22. Simon Bengtsson

27. Benjamin Acquah
34. Pavle Vagić
25. Adam Hellborg

11. Erik Ring
33. Amar Muhsin
15. Amin Al Hamawi

8. Sumar Almadjed
13. Wilhelm Loeper
14. Oliver Stojanović Fredin
16. Ervin Gigović
24. Emil Hellman
30. Nils Arvidsson (mv)
41. Lukas Kjellnäs

Rinon Hasani

6′ 1-0 Albin Skoglund
88′ 1-1 Thomas Rogne

63′
UT: Frederik Holst & Amin Al Hamawi
IN: Lukas Kjellnäs & Wilhelm Loeper

75′
UT: Pavle Vagić
IN: Emil Hellman

28′ Ronald Mukiibi