skip to Main Content
Foto: Bildbyrån

Poäng borta mot Djurgårdens IF

HIF hade en tvåmålsledning efter att Taha Ali blivit dubbel målskytt. Djurgårdens IF lyckades dock kvittera på övertid och matchen slutade 2-2.

Första halvlek
Matchklockan hade inte ens hunnit till fyra minuter innan publiken fick se det första målet. Dennis Olsson passade till Taha Ali som tog emot och skruvade lågt in bollen vid den bortre stolpen. Därefter fick Kalle Joelsson i HIF-målet göra två bra räddningar. Den första på ett skott från nära håll och den andra när Hampus Findell laddade på ett tungt skott.

I den 13:e minuten var trodde Anthony van den Hurk att han var nära att utöka HIF:s ledning men han blev avvinkad för offside. 2-0-målet skulle dock komma drygt åtta minuter senare. Armin Gigović bröt bollen och spelade fram van den Hurk som spelade vidare med höger utsida. Ali överstegsfintade sig förbi Pierre Bengtsson och satte dit sitt andra mål för dagen.

Efter målet var det Djurgården som skapade stort tryck och Joel Asoro fick chansen att reducera i den 25:e minuten men Joelsson räddade friläget. Reduceringen kom kort därpå när Viljormur Davidsen oturligt styrde in Sead Haksabanovićs skott i eget mål.

Med tre minuter kvar av den första halvlekens ordinarie speltid fick Haris Radetinac en bra möjlighet från nära håll men sköt utanför. HIF gick till halvtidsvila med en 2-1-ledning.

Andra halvlek
Tio minuter in i den andra halvleken skapade HIF två farliga chanser. Först kom Gigović in i straffområdet från vänster och sköt med vänsterfoten men bollen gick i burgaveln på fel sida av stolpen. Minuten senare snappade Ali upp en boll vid långlinjen, vek in och tvingade Jacob Widell Zetterström till en vass räddning. Returen nickade Dennis Olsson över målet.

Inhoppande Victor Edvardsen fick ett friläge från snäv vinkel i den 62:a minuten som Joelsson räddade. Minuten senare sköt Haksabanović utanför målet med högerfoten.

Med tio ordinarie spelminuter kvar avlossade Haksabanović ett skott som Joelsson räddade. Returen var dock Edvardsen snabbt framme på men stördes tillräckligt mycket av Charlie Weberg för att skjuta över målet.

På övertid slog hemmalagets Magnus Eriksson en frispark som Isak Hien nickade i mål. Det blev också det sista av intresse som hände i matchen. Resultatet skrevs till 2-2.

mange eriksson i 92 frispark till Hien som nickar in 2-2

25. Kalle Joelsson

2. Ravy Tsouka
3. Casper Widell
21. Charlie Weberg
4. Viljormur Davidsen

19. Lucas Lingman
37. Armin Gigović

10. Rasmus Jönsson
22. Taha Ali
20. Dennis Olsson

9. Anthony van den Hurk (K)

1. Anders Lindegaard (mv)
6. Andreas Landgren
7. Viktor Lundberg
11. Rasmus Karjalainen
14. Adam Kaied
15. Assad Al Hamlawi
29. Joseph Amoako

Adam Ladebäck

4′ 0-1 Taha Ali
21′ 0-2 Taha Ali
32′ 1-2 Självmål
92′ 2-2 Isak Hien

75′
UT: Dennis Olsson
IN: Assad Al Hamlawi

83′
UT: Taha Ali & Lucas Lingman
IN: Adam Kaied & Andreas Landgren

88′
UT: Viljormur Davidsen & Anthony van den Hurk
IN: Viktor Lundberg & Rasmus Karjalainen

71′ Anthony van den Hurk