skip to Main Content
Foto: Bildbyrån

Övertygande seger mot HBK

HIF tog en övertygande seger med 3-0 i träningsmatchen mot Halmstads BK. Lucas Lingman, Rasmus Jönsson och Joseph Amoako

Första halvlek
HIF inledde matchen piggare än gästerna och kom till första avslutet efter fem spelade minuter. Debutanten Albert Ejupi lyckades dock inte hålla nere bollen. Överlag var det hemmalaget som förde spelet och hade lättare för att komma till målchanser inledningsvis.

Farligt blev det efter 14 minuter när Lucas Lingman spelade igång en frispark på vänsterkanten snabbt till Taha Ali. Hans skott mot bortre nickades bort av försvarare till hörna. Ali kom till fler avslut som målvakten lyckades rädda.

Halmstads BK skapade några oroligheter genom hörnor i mitten av halvleken men i den 30:e minuten tillföll halvlekens bästa målchans HIF. Assad Al Hamlawi tog emot ett inspel från vänster, vände om och sköt via försvarare strax utanför.

Med tio minuter kvar till halvtidspaus kom HBK:s bästa möjlighet, även den efter en fast situation. En ytterzonsfrispark nickades mot mål men kunde styras ut till hörna av HIF-försvaret.

Andra halvlek
Åtta minuter in i den andra halvleken vann Ejupi bollen högt och spelade fram Lingman som avancerade och pricksköt in 1-0 i den bortre burgaveln. Tio minuter senare var det nära att ledningen utökades efter ett mönsteranfall på högerkanten som avslutades på volley av Rasmus Jönsson. Bollen gick strax utanför den bortre stolpen.

I den 63:e minuten kom HBK till sin bästa chans i den andra halvleken, även den efter en fast situation. Lyckligtvis för HIF gick avslutet över. Minuten senare var istället ledningen fördubblad efter att Ali dribblat sig in i straffområdet och spelat in bollen framför mål till Jönsson som inte gjorde några misstag från nära håll. Han var sedan nära ytterligare ett mål men nickade utanför.

I den 71:a minuten gjorde HIF ett trippelbyte och en av spelarna som kom in var Joseph Amoako. Två minuter senare vek han in mot sin högerfot och sköt in sitt första mål i HIF-tröjan till 3-0.

På övertid var Adam Kaied nära att utöka ledningen till 4-0 men målvakten stod i vägen. 3-0 stod sig när domaren blåste av matchen.

25. Kalle Joelsson

2. Ravy Tsouka
23. Ali Suljić
21. Charlie Weberg
4. Viljormur Davidsen (K)

27. Benjamin Acquah
30. Albert Ejupi
19. Lucas Lingman

14. Adam Kaied
15. Assad Al Hamlawi
22. Taha Ali

1. Anders Lindegaard (mv)
3. Casper Widell
7. Viktor Lundberg
10. Rasmus Jönsson
11. Rasmus Karjalainen
24. Emil Hellman
29. Joseph Amoako

Kaspar Sjöberg

53′ 1-0 Lucas Lingman (Albert Ejupi)
65′ 2-0 Rasmus Jönsson (Taha Ali)
73′ Joseph Amoako (Rasmus Jönsson)

46′
UT: Kalle Joelsson & Benjamin Acquah
IN: Anders Lindegaard & Rasmus Jönsson

71′
UT: Albert Ejupi, Assad Al Hamlawi & Taha Ali
IN: Viktor Lundberg, Rasmus Karjalainen & Joseph Amoako

88′ Viktor Lundberg