skip to Main Content
Foto: Johan Lilja

Oliver Stojanović Fredin klar för HIF

Helsingborgs IF och Oliver Stojanović Fredin är överens om ett kontrakt som sträcker sig över säsongen 2023. Mittfältaren, som tillhörde HIF som ungdom, återvänder därmed till klubben.

Oliver Stojanović Fredin har Hittarps IK som moderklubb men kom till HIF som ungdomsspelare. Därefter har den nyblivna 25-åringen tillhört Malmö FF, Ängelholms FF, Oskarshamns AIK och Lunds BK innan han för två säsonger sedan skrev på för Sollentuna FK i Division 1 Norra. Utöver att han var lagkapten stod han från sin mittfältsposition för 19 mål och 14 assist på 55 matcher.

– Det är väldigt speciellt att vara tillbaka men jag är glad och stolt. Jag är uppvuxen i Helsingborg, min morfar var ordförande i klubben och jag sprang runt här som knatte. Min fotbollsresa har varit mycket upp och ner men de två senaste åren har jag varit i Sollentuna och gjort mycket poäng. Jag har spelat mycket och fått bära ett stort ansvar där jag utvecklats mycket. Nu kommer jag göra allt för klubbmärket och hoppas att vi slutar etta i serien, säger mittfältaren.

– Oliver är en kille från Helsingborg som de två senaste åren haft en fin utveckling och gjort det väldigt bra i norrettan. Han har stått för många poäng och vi ser framemot att arbeta med honom under säsongen 2023, säger HIF:s sportchef Andreas Granqvist.

Vi hälsar Oliver varmt välkommen tillbaka till HIF!