skip to Main Content
Foto: Bildbyrån

Oavgjort mot Trömsö IL

Träningsmatchen mot norska Tromsö IL slutade 1-1. Rasmus Karjalainen gav HIF ledningen men ett sent kvitteringsmål fastställde slutresultatet.

Första halvlek
Den första halvleken innehöll inte så värst många målchanser. Den bästa fick Tromsö efter ett missförstånd i HIF två minuter innan halvtidsvilan. Skottet mot det främre krysset räddades dock av Kalle Joelsson.

Andra halvlek
HIF rivstartade den andra halvleken med hög press och skulle inom de närmaste tio minuterna skapa både tre bra lägen att ta ledningen. Först kom Assad Al Hamlawi loss på mittplan och hittade Rasmus Karjalainen i djupled. Från en position snett till höger i straffområdet avslutade finländaren strax utanför den bortre stolpen.

Två minuter senare var det ett läckert anfall som föranledde ett avslut. Ett inkast från höger kastades till Wilhelm Loeper som med låret skarvade vidare till Karjalainen. Forwarden förlängde med en klack till Brandur Hendriksson som hittade Adam Kaied snett bak i straffområdet. Avslutet dock en bit ovanför målet.

I den 53:e minuten höll norrmännen på att göra ett lustigt självmål men målvakten lyckades i sista stund rensa bollen på mållinjen. Två minuter senare stod han för ytterligare en bra räddning sedan Al Hamlawi lurat en försvarare och avslutat med högerfoten.

När 58 minuter var spelade kom äntligen ledningsmålet. Hendriksson bröt bollen högt och brytningen blev till en passning till Karjalainen som kyligt lobbade över den högt stående målvakten.

I takt med att tiden gick och fler och fler byten genomfördes sjönk också tempot i matchen. Med nio minuter kvar fick publiken på Marbella Football Center ändock se ett mål till. Tromsö IL spelade en diagonal boll till vänsterkanten och efter ett inspel kunde Zyen Jones sätta dit kvitteringsmålet. Det blev också matchens sista.

25. Kalle Joelsson (mv)

7. Viktor Lundberg
23. Ali Suljić
21. Charlie Weberg
4. Viljormur Davidsen

14. Adam Kaied
19. Lucas Lingman
5. Brandur Hendriksson (K)

13. Wilhelm Loeper
11. Rasmus Karjalainen
15. Assad Al Hamlawi

3. Casper Widell
10. Rasmus Jönsson
24. Emil Hellman
27. Benjamin Acquah
29. Joseph Amoako
33. Vilgot Carlsson
34. Leo Jansson
35. Ervin Gigović
40. Nils Arvidsson (mv)

Förnamn Efternamn

58′ 1-0 Rasmus Karjalainen
81′ 1-1 Zyen Jones

65′
UT: Viktor Lundberg
IN: Leo Jansson

70′
UT: Assad Al Hamlawi & Adam Kaied
IN: Rasmus Jönsson & Benjamin Acquah

78′
UT: Wilhelm Loeper
IN: Joseph Amoako

82′
UT: Rasmus Karjalainen
IN: Vilgot Carlsson

89′
UT: Brandur Hendriksson
IN: Ervin Gigovic

51′ Lucas Lingman
68′ Brandur Hendriksson
76′ Benjamin Acquah
79′ Leo Jansson