Skip to content
Foto: Bildbyrån

Oavgjort mot IK Sirius

Det blev mållöst mellan HIF och IK Sirius på Olympia

Första halvlek
Det var gästerna som kom till den första möjligheten i värmen på Olympia. Edo Sylisufaj nickade en bit utanför målet efter ett inlägg från vänsterkanten.

HIF:s första chans kom efter en omställning. En Sirius-hörna snappades upp och Taha Ali satte fart från egen planhalva, vek inåt och sköt med högerfoten men målvakten hade inga problem med att rädda avslutet. Minuten senare tvingades Kalle Joelsson tippa ett skott till resultatlös hörna.

I den 27:e minuten bröt Ali en passning på egen planhalva och avancerade i planen. Han spelade ut till vänster till Olympiadebuterande Arian Kabashi som avslutade men fick se bollen räddas av David Mitov-Nilsson. Med ett par minuter kvar av den första halvan fick Kabashi ytterligare en möjlighet men skottet mot den bortre stolpen räddades ännu en gång.

Andra halvlek
HIF inledde den andra halvleken starkt och fick efter fem minuter en fin chans när Kabashi ställde om och passade till Rasmus Wiedesheim-Paul. Forwarden spelade vidare till Wilhelm Loeper som hittade tillbaka till Wiedesheim-Paul. Från bra position sköt han men en täckande försvarare kom emellan.

I den 56:e minuten hittade Armin Gigović Loeper med en fin djupledsboll. Yttermittfältaren avancerade och avslutade men bollen gick i stolpen och ut. Minuten senare testade Kabashi ett tungt skott från distans och tvingade Mitov Nilsson till en bra räddning.

IK Sirius kom främst till chanser genom avslut från Aron Bjarnason men Joelsson i HIF-målet hade inga större bekymmer.

Debuterande Amar Muhsin fick ett fint läge inne i straffområdet men bollen studsade upp precis i skottögonblicket och möjligheten gick förlorad. Med fem ordinarie spelminuter kvar kom Ali loss på vänsterkanten, vek in och placerade bollen centimeter utanför den botre stolpen. På övertid fick även comebackande Abbe Khalili en chans men hans skott täcktes.

Trots en fin prestation blev det en poäng istället för tre.

25. Kalle Joelsson

2. Philip Rejnhold
3. Casper Widell
44. Thomas Rogne
4. Viljormur Davidsen (K)

27. Benjamin Acquah
37. Armin Gigović

13. Wilhelm Loeper
11. Taha Ali
7. Arian Kabashi

15. Rasmus Wiedesheim-Paul

1. Anders Lindegaard
10. Rasmus Jönsson
19. Abbe Khalili
23. Ali Suljić
24. Emil Hellman
33. Amar Muhsin
42. Diego Fumaça

Victor Wolf

65′
UT: Wilhelm Loeper & Rasmus Wiedesheim-Paul
IN: Abbe Khalili & Amar Muhsin

85′
UT: Arian Kabashi
IN: Rasmus Jönsson

66′ Christian Kouakou
67′ Patrik Karlsson Lagemyr
69′ Philip Rejnhold
96′ Abbe Khalili
96′ Daniel Stensson