Skip to content

Oavgjort i träningsmatchen mot IK Oddevold

Thomas Rogne gjorde HIF-målet i 1-1-matchen mot IK Oddevold.

Första halvlek
Det var svårspelat i blåsten på Olympiafältet och gästerna inledde med att sätta hög press under matchinledningen. Lukas Kjellnäs kom till två bra avslut med vänsterfoten som målvakten räddade och Amar Muhsin hade en frispark som strök det första krysset.

Det var vad publiken fick se i målchansväg fram till halvlekens slutminut då gästerna efter en felpass i HIF-försvaret kom till en bra möjlighet men Nils Arvidsson räddade både en och två gånger för att hålla nollan halvleken ut.

Andra halvlek
Den andra halvleken såg ut som den första och det dröjde till den 65:e minuten innan Wilhelm Loeper, efter en fin teknisk prestation, kom till avslut med vänsterfoten. Två minuter senare var Ervin Gigovic nära att skruva in bollen i det bortre krysset efter en kort hörna men målvakten lyckades få fingerspetsarna på den och tippa över ribban.

Med 13 minuter kvar kom Oddevolds Daniel Krezic till ett friläge när han vandrade inåt från högerkanten men Arvidsson avvärjde på nytt. Fyra minuter senare lyckades dock gästerna ta ledningen. Ett långt inlägg från vänsterkanten gick mot den bortre stolpen och spelades in framför mål där Gustav Forssell från nära håll stötte in ledningsmålet.

I matchens slutskede kvitterade HIF genom lagkapten Thomas Rogne som var påpasslig när Ervin Gigovics skott täcktes. Han var först till bollen och placerade distinkt in 1-1, som också blev slutresultatet.

Per Melin

81′ 0-1 Gustav Forsell
90′ 1-1 Thomas Rogne