skip to Main Content
Foto: Bildbyrån

Oavgjort i Örebro

Matchen mellan Örebro SK och HIF slutade 1-1. Vårt mål gjordes av Amin Al Hamawi.

Första halvlek
Efter pigga HIF-minuter i inledningen där Amin Al Hamawi kom på genombrott fick hemmalagets Jake Larsson ett skottläge i den åttonde minuten. Han vek in från vänsterkanten och siktade lågt mot den första stolpen. Kalle Joelsson kom ner snabbt och räddade ut bollen. Den efterföljande hörnan nickades bort men bara till Valgeir Valgeirsson som från drygt 20 meter sköt ett hårt och lågt skott som gick i mål.

Efter ett par minuter tog sig HIF sedan tillbaka in i matchen och kom till ett  par halvchanser. Den bästa fick Erik Ring efter ett inlägg av Simon Bengtsson men hans nick gick utanför den bortre stolpen.

Andra halvlek
Åtta minuter in i den andra halvleken fick Joelsson stå för en bra räddning sedan Adam Bark frispelats. HIF-målvakten avvärjde med en benparad.

När en timme hade passerat började spelet att bölja allt mer. Med 20 minuter kvar fick båda lagen varsin målchans. Först nickade Al Hamawi ner bollen till Ring vars hårda avslut täcktes på ett motståndarhuvud. ÖSK kontrade sedan genom Adi Fisić som friställde Noel Milleskog, som i sin tur sköt utanför den bortre stolpen.

Kvitteringen kom i den 78:e minuten. Stojanović Fredin passade fram till Al Hamawi som lade upp från skott från cirka 18 meter och pricksköt in bollen vid den bortre stolpen.

Efter målet var det HIF som gick för segern och kom till flera bra lägen. Först försökte Amar Muhsin med ett skott innan man ställde om genom Al Hamawi som i ett 3 mot 2-läge passade till Ring. Han sköt men målvakten stod för en bra räddning. På övertid var två Superettan-debutanter nära att frälsa HIF. Först hann inte Adrian Svanbäck hela vägen fram på ett inspel från Ring innan han själv i den 95:e minuten lade upp till Lukas Kjellnäs för ett bra skottläge men skott gick strax utanför målvaktens högra stolpe.

Det var det närmaste ett segermål man kom och det blev delad poäng på Behrn Arena.

1. Kalle Joelsson (K)

3. Casper Widell
25. Adam Hellborg
24. Emil Hellman

28. Victor Blixt
11. Erik Ring
16. Ervin Gigović
14. Oliver Stojanović Fredin
22. Simon Bengtsson

33. Amar Muhsin
15. Amin Al Hamawi

18. Anton Nilsson
19. Vilgot Carlsson
30. Nils Arvidsson (mv)
35. William Westerlund
38. Adrian Svanbäck
41. Lukas Kjellnäs

Andreas Dufva-Johansson

8′ 1-0 Valgeir Valgeirsson
78′ 1-1 Amin Al Hamawi

72′
UT: Ervin Gigović
IN: Lukas Kjellnäs

88′
UT: Amin Al Hamawi
IN: Adrian Svanbäck

94′
UT: Victor Blixt
IN: William Westerlund

24′ Axel Andrésson

93′ Oliver Stojanović Fredin
97′ Adam Hellborg