skip to Main Content

Nytillskott i damlagets spelartrupp och ledarstab

HIF är glada över att presentera Becca Frönserius som ny spelare och Ronny Andersson som ny målvaktstränare på damsidan. Dessutom står det klart att Matilda Relke lånas ut till Högaborgs BK för få mer speltid.

Becca Frönserius är född 2006 och har pendlat från nordvästra Skåne till Malmö för att spela fotboll. Nu lämnar hon dock FC Rosengårds akademi för spel i HIF.

– Becca är en ung, driven och lovande spelare som vi hoppas ska kunna fortsätta utvecklas i våran miljö där vi ser en långsiktig plan framför oss, säger huvudtränare Kristoffer Schönbeck om sin nya ytterforward.

Dessutom blir det tillskott i ledarstaben när Ronny Andersson kommer in som ny målvaktstränare. Han har en spelarkarriär bakom sig i gamla division 1, som motsvarar dagens Superettan, och har även varit målvaktsinstruktör hos Skånes FF i många år. Han var verksam i Stattena IF under klubbens framgångsrika period i Allsvenskan och har även varit i bland andra Högaborgs BK, Hittarps Ik och Eskilsminne IF.

– Vi är väldigt nöjda med att kunna komplettera staben med en så pass erfaren och kompetent tränare som Ronny, säger Kristoffer Schönbeck.

Matilda Relke kommer under resten av säsongen att vara utlånad till Högaborgs BK. Den unga försvararen ska genom utlåningen få möjlighet till bättre utveckling genom utökad speltid men kommer under denna period att träna med såväl HIF som Högaborgs BK.

Vi hälsa Becca och Ronny varmt välkomna till HIF och önskar samtidigt Matilda stort lycka till under utlåningen!