skip to Main Content
Foto: Bildbyrån

Bortaförlust mot IK Sirius

Ett självmål i den tolfte minuten avgjorde bortamötet mot IK Sirius.

Första halvlek
Matchen inleddes trevande och det första avslutet var HIF:s i den elfte minuten. Bollen gick dock till inspark och från den satte hemmalaget fart. Anfallet avslutades av Christian Kouakou vars skott styrdes ut till hörna. Jamie Roche slog hörnan och via HIF-spelare styrdes bollen olyckligt i mål.

I den 16:e minuten kombinerade Taha Ali och Armin Gigović fin på högerkanten men den sistnämndes inspel framför mål sköts istället ut till hörna. Lucas Lingman slog hörnan långt och hittade Ali Suljić som satte pannan på bollen. Hans nick mot bortre hamnade dock på målburen.

När drygt en halvtimme var spelad blev det återigen farligt när IK Sirius fick en hörna. Denna gången gick nicken i stolpen. I den 38:e minuten slog Roche en bra frispark men Kalle Joelsson sträckte ut och räddade till hörna.

Andra halvlek
Precis som i den första halvleken var det snålt om målchanser som inte kom i samband med fasta situationer. Albert Ejupi försökte med ett distansskott som gick utanför och Laorent Shabani fick sitt försök från liknande avstånd räddat av Kalle Joelsson.

I den 63:e minuten fick Lucas Lingman en bra möjlighet med sin vänsterfot men sköt över målet. Två minuter senare vann Charlie Weberg bollen högt och spelade till Taha Ali som avancerade, vek in och sköt utanför målet.

Med kvarten kvar av ordinarie speltid fick inhoppande Assad Al Hamlawi ett jätteläge när han snappade upp en andraboll. Volleyförsöket med vänsterfoten räddades dock av Vaiho i Sirius-målet.

I den sista ordinarie spelminuten ställde hemmalaget om och Kouakou försökte sig på ett hårt avslut men Joelsson stod i vägen även denna gång. Matchen slutade 1-0

25. Kalle Joelsson

2. Ravy Tsouka
23. Ali Suljić
21. Charlie Weberg
4. Viljormur Davidsen

19. Lucas Lingman
30. Albert Ejupi
37. Armin Gigović

14. Adam Kaied
9. Anthony van den Hurk (K)
22. Taha Ali

1. Anders Lindegaard (mv)
3. Casper Widell
7. Viktor Lundberg
10. Rasmus Jönsson
11. Rasmus Karjalainen
15. Assad Al Hamlawi
29. Joseph Amoako

Granit Maqedonci

12′ 1-0 Självmål

37′
UT: Armin Gigović
IN: Rasmus Jönsson

66′
UT: Adam Kaied
IN: Assad Al Hamlawi

87′
UT: Lucas Lingman
IN: Rasmus Karjalainen

20′ Albert Ejupi
22′ Ali Suljić
22′ Laorent Shabani
47′ Adam Kaied
74′ Aron Bjarnason
88′ Edi Sylisufaj