Skip to content
Foto: Bildbyrån

Ny tung seger i division 1

HIF tog en ny skalp när IS Halmia besegrades med 1-0 på Olympia. Alma Larsson gjorde matchens enda mål efter en timmes spel.

Laget
1. Hannah Tegestål (mv)

8. Ebba Manglind
3. Johanna Andersson
6. Maja Nilsson
4. Evelina Bertilsson (K)

7. Cornelia Rahmberg
14. Mollie Rosén (90′ Kajsa Arthursson)

22. Agnes Eklöf (72′ Agnez Pilblad)
19. Melina Skarström (63′ Tilda Jonhag)
10. Julia Welin (72′ Ebba Berg)

11. Alma Larsson

Matchen
HIF inledde piggt och fick med sen två hörnor inom loppet av de tre första minuterna. Den andra ledde till en farlighet efter att Melina Skarström vunnit en andraboll till höger och lyft in den mot bortre men Mollie Rosén hann inte dit för att peta in bollen i mål. Därefter tog IS Halmia över och kontrollerade matchen under de kommande 20 minuterna utan att lyckas skapa några stora målchanser.

Hemmalaget hade svårt att etablera eget anfallsspel på offensiv planhalva men åt sig in i matchen. Efter tjugo minuter var laget ytterst nära att ta ledningen efter att ett inlägg från vänsterkanten styrts av försvarare precis utanför målvaktens vänstra stolpe. Resten av den första halvleken var jämn utan några farliga mållägen.

Gästerna kom ut i den andra halvleken starkt och tvingade efter 56 minuters spel Hannah Tegestål i HIF-målet till en vass räddning. Det var dock di röe som skulle göra det första målet. Efter att Julia Welin avancerat in i planen från vänsterkanten stack hon in bollen mellan mittback och ytterback till Agnes Eklöf som på ett tillslag serverade Alma Larsson till öppet mål. 17-åringen gjorde därmed mål för andra matchen i följd.

Halmia hade ett par bra skottförsök från distans men med fem ordinarie spelminuter kvar kom HIF till ett jätteläge att avgöra matchen. Kristianstad-lånet Agnez Pilblad kom runt på vänsterkanten och spelade vidare till Alma Larsson som i sin tur frispelade Ebba Berg till höger men läget rann ut i sanden då en försvarare hann före precis i skottögonblicket.

HIF höll undan och tog en ny meriterande seger mot en stark motståndare.