skip to Main Content
Foto: Bildbyrån

Ny tillförordnad sportslig ledning – Mikael Dahlberg tf sportsligt ansvarig

Under de senaste veckorna har ett arbete genomförts för att utforma HIF:s tillförordnade sportsliga ledning. De dagliga arbetsuppgifterna som rör herrseniorverksamheten är en del av arbetet som nu fördelats. Akademichef Mikael Dahlberg blir tf sportsligt ansvarig med uppdrag att säkerställa att detta arbete genomförs.

En arbetsgrupp med deltagare från såväl styrelsen som organisationen kommer med tydlig ansvarsfördelning att hantera de löpande arbetsuppgifterna framåt. Mikael Dahlberg blir tf sportsligt ansvarig med uppgift att hålla samman gruppen men även vara en huvudsaklig löpande kontakt för både spelare och ledare. Mikael kommer fortsatt att vara akademichef under detta arbete men med utökat ansvar för herrverksamheten.

– Vi känner oss trygga i att fördela detta arbete på flera händer tillsammans med att Mikael tar ett övergripande ansvar för att det genomförs på bästa möjliga sätt. Det finns ett värde i att vi haft kontinuitet på flera positioner i organisationen och styrelsen som snabbt kan sätta sig in i denna process, säger klubbdirektör Joel Sandborg.

– I läget vi befinner oss i behöver vi alla vara beredda att ta ansvar för fler uppgifter och jag ser framemot att, tillsammans med övriga i arbetsgruppen, hantera dessa på bästa sätt, säger Mikael.

Föreningen fortsätter nu det långsiktiga arbetet med fotbollsstrategin och rekryteringen av en långsiktigt ansvarig för fotbollsverksamheten. Vi kommer att återkomma med information när vi kommit längre i den processen.

Intervju med Mikael Dahlberg: