skip to Main Content
Foto: Bildbyrån

Nils Arvidsson tecknar nytt treårsavtal och lånas ut till Venezia FC

Helsingborgs IF och Nils Arvidsson är överens om ett nytt treårsavtal. Samtidigt är HIF överens med Serie A-klubben Venezia FC om en utlåning av målvakten. Den italienska klubben har en köpoption i avtalet efter den ettåriga utlåningen.

Nils Arvidsson kom som 16-åring till HIF från Grimslöv och har under sina två år i klubben hunnit göra A-lagsdebut, vara med i allsvenska matchtrupper och spela på landslagsnivå. Nu har han tecknat ett nytt treårsavtal med klubben och ser framemot en utlåning till Italien.

– Jag är glad över förtroendet HIF visar mig och det är ett kvitto på att jag gjort någonting bra under mina två år här. Att spela i en av världens topp 5-ligor är något jag drömt om så när en sådan här möjlighet uppstår tackar man inte nej. När jag var hos Venezia i en vecka fick jag väldigt bra intryck och det är en klubb som verkligen har stora framtidsplaner, säger Nils inför sin flytt.

– Vi är stolta och glada över att vi fostrar spelare som redan vid ung ålder utmärker sig på ett sätt som gör att klubbar i världens största ligor visar intresse. Nils är, trots sin ålder, en väldigt mogen och professionell kille. Vi hoppas att denna utlåning främjar hans utveckling och att han fortsätter att ta stora steg, precis som han gjort hos oss, säger akademichef Mikael Dahlberg.

– Att Nils är en exceptionellt bra och talangfull målvakt råder det inga tvivel om. Han har haft en fin utveckling i vår ungdomsverksamhet och även varit en hel del med A-laget. Denna möjlighet och lösning är väldigt bra för alla parter och vi önskar honom stort lycka till under året som väntar i Italien, säger sportchef Andreas Granqvist.

Vi önskar Nils stort lycka till!