skip to Main Content

Nellie Pedersen klar för HIF

Mittbacken Nellie Pedersen lämnar Borgeby FK för att spela i HIF. Elias Åkeborg gör samma klubbflytt och blir ny assisterande tränare för HIF:s damlag.

Nellie Pedersen har Fortuna FF som moderklubb men har även representerat Dösjöbro IF samt Uppåkra där hon varit på lån från Elitettan-klubben Borgeby FK under den gångna säsongen. Nu står det klart att 18-åringen spelar i HIF till augusti månad då hon lämnar för studier i USA.

– Nellie är en mittback med god fysik och fin uppspelsfot så vi är väldigt glada att ha henne hos oss. Att vi får hit talangfulla spelare från högre divisioner visar också på att vi lyckats skapa en utvecklande träningsmiljö för våra spelare, säger huvudtränare Kristoffer Schönbeck.

Elias Åkeborg har under de tre senaste åren varit målvaktstränare och assisterande tränare i Borgeby FK. Nu står det klart att han blir ny assisterande tränare för HIF:s damlag.

– Vi blev tipsade om Elias och har skapat oss en väldigt positiv bild av honom som har varit igång med oss sedan träningsstarten. Vi känner att Elias driv och personlighet passar bra in i den miljön vi vill ha här och ser framemot att arbeta tillsammans, säger huvudtränaren om 24-åringen.

Vi hälsar Nellie och Elias välkomna till HIF!