Skip to content
Foto: Bildbyrån

Missräkning på Olympia

HIF missade den första av fyra chanser att säkra avancemang till division 1 efter 0-1 hemma mot Eskilsminne FF. Tre matcher återstår.

Första halvlek
Det var en förstahalvlek präglad av brister i passningsspelet och många tekniska misstag. Under de inledande 20 minuterna kom HIF fram till ett par hörnor men farligare än så blev det egentligen inte. Först under de avslutande minuterna kom den riktigt stora möjligheten. Rebecka Winroth frispelade en djupledsgående Alma Larsson. 16-åringen försökte att chippa över den utspringande målvakten som fick en hand på bollen. Returen studsade återigen ut till Larsson som sköt i stolpens utsida.

Andra halvlek
925 personer på Olympia fick se en mer händelserik andra halvlek. Efter fem minuter testade Stephanie Petersson med ett tungt distansskott och tre minuter senare kom gästernas Alice Hager fri men placerade bollen utanför målet.

HIF slet fortsatt med flytet i det egna passningsspelet men kom till en väldigt bra målchans genom en hörna i den 54:e minuten. Johanna Anderssons inspel hittade en fri Josefine Wiksell på den bakre ytan men kaptenen nickade från nära håll över målet. Sex minuter senare var det ett missförstånd i HIF-försvaret som sånär ledde till självmål. Bollen tog dock i stolpen innan den rensades undan.

Agnes Eklöf försökte och Stephanie Petersson hade ett skott som strök det första krysset men ju längre matchen led desto större blev nervositeten i hemmalaget som inte lyckades komma upp i nivå. Med tio minuter kvar nyttjade istället Eskilsminne ett HIF-misstag och Johanna Hammons kunde sätta dit ledningsmålet i öppen bur.

Någon större forcering från HIF uteblev på slutet men inhoppande Maya Waltersson var ytterst nära att kvittera med en halvvolley. Bollen gick stenhårt i ribban och studsade ut. Matchen slutade 0-1.

Laget
1. Hannah Tegestål

8. Ebba Manglind
3. Johanna Andersson
5. Josefine Wiksell (K)
23. Izabelle Wahlstedt (78′ Emma Sternberg)

26. Stephanie Petersson
7. Cornelia Rahmberg

22. Agnes Eklöf
9. Tilda Jonhag
11. Alma Larsson (85′ Maya Waltersson)

17. Rebecka Winroth (64′ Ida Vahtera)

Intern skytteliga i seriespel
Tilda Jonhag – 12 mål
Rebecka Winroth – 9 mål
Sanna Nilsson – 8 mål
Agnes Eklöf – 6 mål
Stephanie Petersson – 6 mål
Tilde Wahrenberg – 4 mål
Alma Larsson – 2 mål
Josefine Wiksell – 2 mål
Cornelia Rahmberg – 1 mål
Ebba Manglind – 1 mål
Emma Sternberg – 1 mål
Julia Jonassen – 1 mål
Maya Waltersson – 1 mål


Vi bjuder på entrén till damernas matcher hela säsongen
Beat Diabetes
Öresundskraft
AKEA
Lindengruppen
Whilborgs
Boxon
OBOS
RSA-Gruppen
Solid Försäkring
Baker Tilly
Kickos AB
Klimat Transport & Logistik
SP Chark
WANS Transport