Skip to content
Foto: Johan Lilja

Milan Silva Rasmussen klar för HIF

Helsingborgs IF och Hellerup IK är överens om en övergång för Milan Silva Rasmussen. Den 20-årige ytterforwarden har tecknat ett fyraårsavtal.

Milan har som ung bland annat spelat i Bröndby IF och tillhörde Köpenhamnsklubben B93 innan han inför den pågående säsongen tog steget över till Hellerup IK i den danska tredjeligan, som precis som serierna högre upp i seriesystemet består av tolv lag. Där har han startat samtliga 16 seriematcher, gjort sju mål och tre assist.

– Det känns otroligt att komma till en såhär stor klubb och alla har välkomnat mig väl så jag är väldigt tacksam över att vara här. Jag vet att det är en stor klubb med många supportrar som förväntar sig stora saker av oss så vi måste lägga ner mycket arbete. Jag är en väldigt teknisk spelare med fart och mycket kreativitet som alltid ger allt för laget. Jag kommer ge allt för klubben under varje tillfälle som jag får och ser framemot att spela inför supportrarna, säger ytterforwarden som främst utgår ifrån vänsterkanten.

Milan kommer att spela i tröja nummer elva.

– Milan är en spännande spelare med god fysik och fin teknik som såväl vi som vår huvudtränare Klebér Saarenpää följt under hösten. Han besitter många av de spetsegenskaper som vi sökt till denna position och är glada att vi efter en tids förhandling lyckats ro affären i hamn, säger Mikael Dahlberg, sportsligt ansvarig i HIF.

Vi hälsar Milan hjärtligt välkommen till HIF!

Gör som Milan och var med oss 2024 – Säkra ditt säsongskort här!

Intervju med Milan: