Skip to content

Mikael Dahlberg ny akademichef i HIF

Mikael Dahlberg blir ny akademichef i HIF. Han tillträder sin roll den 13 mars.

Mikael Dahlberg har en gedigen fotbollskarriär bakom sig med spel i såväl GIF Sundsvall som Djurgårdens IF, Gefle IF, Apollon Smyrni och HIF. Spelarkarriären avslutades hösten 2018 efter att han varit med och hjälpt HIF upp till Allsvenskan. Sedan dess har han i sin civila karriär arbetat som verksamhetsledare på Kundpartner och Team Leader på Resurs Bank. Nu blir han akademichef i HIF.

– Det känns fantastiskt bra att vara tillbaka på Olympia. Jag kan inte tänka mig ett finare uppdrag än att, tillsammans med de ambitiösa och kompetenta ungdomstränarna, få utbilda framtidens HIF:are till duktiga fotbollsspelare och ansvarstagande människor. Jag ser också framemot ett nära samarbete med föreningarna i regionen som gör ett stort arbete med att utbilda och ta hand om unga fotbollsspelare, säger Mikael.

Som akademichef kommer Mikael att ha det övergripande ansvaret för klubbens ungdomsakademi och utvecklingen av såväl spelare som tränare i ungdomslagen.

– ”Micke” var redan under sin spelarkarriär en ledare och stor förebild för våra unga spelare i klubben. Hans fotbollsbakgrund i kombination med passionen för klubben, hans personlighet och erfarenheterna han byggt på sig under de senaste åren inom yrkeslivet gör honom till en modern ledare och en person som kan utveckla vår femstjärniga akademi ytterligare. Han kommer även att spela en stor roll i vårt arbete att stärka relationen med regionens klubbar. Vi har en samsyn om vad vi vill åstadkomma och jag ser framemot att inleda vårt arbete, säger HIF:s sportchef Andreas Granqvist.

Vi hälsar Mikael varmt välkommen tillbaka till HIF!