Skip to content
Foto: Johan Lilja

Melina Skarström hjälte mot IFK Göteborg

Melina Skarström gjorde matchens enda mål när HIF besegrade IFK Göteborg på Olympia och därmed gick upp i serieledning.

Laget
1. Hannah Tegestål (mv)

8. Ebba Manglind
3. Johanna Andersson
6. Maja Nilsson
4. Evelina Bertilsson (K) (46′ Emma Sternberg)

7. Cornelia Rahmberg
14. Mollie Rosén (90′ Olivia Johansson)

22. Agnes Eklöf (84′ Kajsa Arthursson)
9. Tilda Jonhag
10. Julia Welin (84′ Rebecka Winroth)

19. Melina Skarström (70′ Ebba Berg)

Matchen
HIF inledde matchen piggt, kontrollerade bollinnehavet och satte hög press. När man i den femte minuten tappade bollen i mitten av planen kunde gästerna snabbt komma till matchens första stora chans. Frida Bremer frispelades i men Hannah Tegestål räddade både friläget och returen. Hemmalagets första farlighet kom först i den 20:e matchminuten. Johanna Andersson lyfte in en frispark från högerkanten som Ebba Manglind mötte med pannan. Hon visade upp fin spänst och nickade i ribban från drygt tio meter.

Stor del av den första halvleken präglades därefter av tuffa dueller mellan två taktiskt skickliga lag. Detta fram till det återstod tio minuter av den första halvan. Då frispelade Julia Welin Melina Skarström med en fin djupledspassning. Nyförvärvet rundade målvakten och satte dit sitt första mål i HIF-tröjan. Tre minuter senare var Welin nära att dubblera ledningen men hennes avslut med vänsterfoten räddades av målvakten, upp i ribban och ut till hörna.

Precis innan pausen fick Tilda Jonhag en bra möjlighet att göra mål men fick inte till volleyavslutet och Lisa Hall i IFK-målet kunde rädda.

Gästerna från Göteborg kom ut till den andra halvleken med bra energi och skapade oreda i HIF:s straffområde. Efter en hörna fyra minuter in i den andra halvan av matchen blev det tilltrasslat och en bortaspelare fick iväg ett hårt skott mot det första krysset från nära håll. Tegestål i HIF-målet stod för en fantastisk reflexräddning och tippade ut bollen till vad som kom att bli en resultatlös hörna.

HIF lyckades stå emot den inledande pressen och utjämna matchbilden på nytt. Till slut blev det aldrig riktigt spännande utan laget kunde hålla emot, vinna fjärde raka och gå upp i serieledning.