Skip to content
Foto: Johan Lilja

Melina Skarström förstärker HIF

Helsingborgs IF är glada att välkomna 27-åriga Melina Skarström till föreningens damlag. Den offensiva mittfältaren kommer närmast från spel i Malmö FF.

Melina Skarström tog sina första fotbollssteg i Stora Harrie IF i Kävlinge. Sedan 2016 tillhörde hon Dösjebro IF:s division 1-lag och var under flera säsonger en högst bidragande faktor till klubbens framgång och serieseger. När Malmö FF inför 2020 återstartade sin damverksamhet valde hon att fortsätta karriären där. Sammanlagt gjorde hon 69 mål på 105 matcher och var med om fyra seriesegrar innan hon nu lämnar för spel i HIF.

– Det känns bra och jag ser framemot det som komma skall. Jag tyckte att organisationen verkade väldigt bra, en klubb som satsar väldigt mycket på damerna och damfotbollen. Jag kände att jag skulle ha en bra roll i detta laget och det var det som lockade. På fotbollsplanen är jag en teknisk spelare som gör ganska mycket poäng och har en bra spelförståelse. Jag kan bidra med min rutin, att jag vet vad som krävs och vilket hårt jobb man måste göra. Jag ser även framemot att ta ha en ledarroll i det här laget för jag är lite äldre. Det ska bli roligt att spela alla matcher här på Olympia och jag ser framemot att ge supportrarna en fin fotboll, säger nyförvärvet.

– I Melina får vi in erfarenhet från division 1-fotboll och en professionalitet som kommer bidra till gruppen. Hon besitter bra färdigheter i sista tredjedelen och kan hantera flera roller vilket ger oss en flexibilitet. Det är väldigt glädjande att ha Melina på plats och vi ser framemot att se henne i den rödblå tröjan inne på Olympia, säger Kristoffer Schönbeck, huvudtränare dam samt sportsligt ansvarig för F17- & damlag.

Vi hälsar Melina varmt välkommen till HIF!

Just nu: Köp säsongskort till damernas hemmamatcher i serien för endast 550kr. Klicka här!

Intervju med Melina Skarström: