Skip to content
Foto: Bildbyrån

Max Svensson lämnar HIF

Helsingborgs IF och nederländska Willem II är överens om en övergång av Max Svensson. Han ska endast genomföra en läkarundersökning hos sin nya klubb innan han lämnar HIF efter elva år i klubben.

Max Svensson, som sedan barnsben varit HIF-supporter, kom till klubben som 12-åring och har tillhört samtliga ungdomslag innan han inför säsongen 2017 permanent flyttades upp till A-truppen. Året innan gjorde han A-lagsdebut, sitt första A-lagsmål och allsvensk debut.

– HIF har betytt allt för mig. Jag började min elitsatsning här och tog mig igenom ungdomsleden upp till A-laget. Jag har mycket att tacka HIF för såklart och har verkligen uppskattat tiden i klubben, därför känns det både sorgligt och kul på samma gång nu, säger 23-åringen.

Efter 24 seriematcher, tre mål och två assist under debutsäsongen kom det riktiga genombrottet i Superettan 2018 när han med nio mål och en assist var en stor bidragande faktor till att HIF tog sig tillbaka till Allsvenskan. Sammanlagt har han spelat 161 A-lagsmatcher för klubben och gjort 37 mål. Nu väntar en läkarundersökning och ett nytt kapitel med spel i den nederländska högstaligan.

– Det ska bli kul att testa något nytt och känna på en ny miljö med riktigt duktiga fotbollsspelare. Jag vill tacka alla inom klubben, spelare och ledare som varit med på min resa och gjort detta möjligt. Jag vill också tacka alla supportrar som stöttat genom åren och gett mig mycket kärlek, säger Max.

Sportchef Andreas Granqvist är glad över att ännu en HIF-produkt får chansen att spela utomlands.

– Max har alltid arbetat hårt och tagit stora kliv i sin utveckling. Han har under flera år visat att han är en otroligt bra fotbollsspelare med många spetskvalitéer och gjort sig förtjänt av denna chans. Givetvis är det alltid vemodigt när en spelare som varit i klubben så länge lämnar men samtidigt känner vi som klubb en stolthet över att vi fostrar spelare som är tillräckligt duktiga för att spela i större ligor. Max vet att HIF:s dörrar alltid kommer att vara öppna och att han är hjärtligt välkommen tillbaka efter en förhoppningsvis framgångsrik karriär utomlands, säger han.

Vi önskar Max stort lycka till i sin nya klubb!