Skip to content
Foto: Linda Carlsson

Max Lindén återvänder till HIF – Ny assisterande tränare

Helsingborgs IF och Max Lindén är överens om ett 2,5-årskontrakt. Han blir ny assisterande tränare för herrlaget.

Efter sju år i HIF:s ungdomsakademi lämnade Max Lindén klubben i vintras för att ta över som huvudtränare för Halmstads BK:s P19-lag. Nu står det klart att han återvänder till HIF som assisterande tränare för herrlaget.

– Jag vill rikta ett tack till Halmstads BK, dels för den korta tiden i föreningen där de bemött mig väldigt bra samt för deras förståelse för att jag ville ta denna möjligheten. Jag ser framemot att få arbeta med Álvaro, Mattias och Sven, de är väldigt bra personer som jag känner sedan tidigare. Avslutningsvis måste jag säga att jag är född och uppvuxen i Helsingborg, jag har gått på Olympia och hejat på HIF sedan barnsben samt att jag jobbar för akademin i sju år. Att representera Helsingborgs IF:s representationslag har varit en barndomsdröm för mig och nu går den drömmen i uppfyllelse, säger Max

Max kommer utöver sina arbetsuppgifter i herrlaget även att ansvara för U21-laget tillsammans med P19-tränare.

– Efter så lång tid i klubben känner vi mycket väl till Max och hans kompetens. Han kommer att tillföra kunskap som kommer förbättra förutsättningarna för oss att klara det allsvenska kontraktet och vi är väldigt glada över att han är tillbaka hos oss, säger HIF:s sportchef Andreas Granqvist.

Tillsättningen sker omgående och Max kommer att delta i dagens träningspass. Vi hälsar honom varmt välkommen hem till HIF!