skip to Main Content
Foto: Bildbyrån

Jämn kamp borta mot Jönköpings Södra IF

Jönköpings Södra IF gjorde det enda målet och vann träningsmatchen mot HIF med 1-0.

Första halvlek
I matchens fjärde minut kom första målchansen när hemmalagets Samuel Adrian testade ett distansskott. Bollen seglade över alla och tog i ribbans överkant. Efter 18 spelade minuter passade Robin Book fram till Taylor Silverholt som från ett bra läge centralt i straffområdet avslutade rakt på Kalle Joelsson i HIF-målet.

HIF:s första farliga läge kom Erik Ring till efter ett väggspel med Amin Al Hamawi. 20-åringens avslut gick dock tätt utanför den bortre stolpen. Minuten senare var Book nära på andra hållet men Joelsson stod för en vass enhandsräddning och höll nollan intakt.

Stök utanför planen gjorde att domare Mohammed Al Hakim blåste av den första halvleken sju minuter för tidigt. Istället spelades dessa sju minuter efter pausen. Tre minuter in i den första delen efter pausen spelade Wilhelm Loeper fram inhoppande Victor Blixt som tog med sig bollen i straffområdet men hann inte komma till avslut innan målvakten kom ut och avvärjde.

Andra halvlek
Efter ett snabbt sidbyte följde den andra halvleken och det tog inte ens två minuter innan matchens första mål föll. Malcolm Moenza slog ett inlägg från vänsterkanten som Taylor Silverholt mötte med pannan och nickade in 1-0.

Sex minuter senare var det nära kvittering efter ett fint HIF-anfall. Sumar Almadjed hittade Simon Bengtsson på kanten och vänsterbacken slog ett hårt inlägg mot Al Hamawi som försökte stöta in bollen i mål. Forwarden fick inte riktigt träff och fick se försöket rinna ut till inspark.

Efter en timmes spel var Loeper nere på den förlängda mållinjen och slog in bollen framför mål. Försvarare var ytterst nära att göra självmål men räddades av stolpen. HIF tryckte på slutet på för en kvittering men några fler mål blev det inte i matchen.

1. Kalle Joelsson (K)

2. Philip Rejnhold
3. Casper Widell
23. Ali Suljić
22. Simon Bengtsson

41. Lukas Kjellnäs
8. Sumar Almadjed
7. Arian Kabashi

13. Wilhelm Loeper
15. Amin Al Hamawi
11. Erik Ring

30. Nils Arvidsson (mv)
4. Thomas Rogne
10. Rasmus Jönsson
14. Oliver Stojanović Fredin
18. Anton Nilsson
19. Vilgot Carlsson
24. Emil Hellman
28. Victor Blixt
33. Amar Muhsin

Mohammed Al Hakim

47” 1-0 Taylor Silverstolt

38′
UT: Philip Rejnhold
IN: Victor Blixt

56′
UT: Arian Kabashi, Lukas Kjellnäs & Ali Suljic
IN: Rasmus Jönsson, Oliver Stojanovic Fredin & Thomas Rogne

65′
UT: Amin Al Hamawi & Wilhelm Loeper
IN: Amar Muhsin & Anton Nilsson

0′ Förnamn Efternamn