Skip to content

HIF tog sen poäng hemma mot Kalmar FF

Matchen mellan HIF och Kalmar FF slutade 1-1 efter en sen kvittering av Anthony van den Hurk.

Första halvlek

Det var Kalmar FF som sparkade igång matchen och kom till en första målchans redan i den första minuten när Nahom Girmai Netabay tog ett avslut som hamnade precis utanför HIF:s mål. Några minuter senare kastade Ravy Tsouka bollen in i bortalagets straffområde som nickades mot mål av Casper Widell. Han lyckades dock inte få bollen förbi Kalmar FF:s Ricardo Friedrich som fick den rakt i sin famn.

I den 14:e minuten tilldelades Kalmar FF en farlig frispark. Den slogs högt över målet. Fyra minuter senare skedde en liknande situation vid bortalagets straffområde då Armin Gigovic föll. Frisparken togs av Wilhelm Loeper men målvakten räddade.

I den 26:e minuten var Taha Ali ytterst nära att ge HIF ledningen men fick se sitt skott mot det bortre krysset ta i underkanten av ribban.
Tio minuter senare fick Kalmar FF en hörna som ledde till matchens första mål efter att bollen nickats förbi Kalle Joelsson av Lars Saetra.

Minuter senare var Ali nära en kvittering men lyckades från nära håll inte trä in bollen bakom målvakten.

Andra halvlek
Det skapades inte några stora målchanser åt något håll i den inledande delen av den andra halvleken.

I den 88:e minuten fälldes Amin Al Hamawi i Kalmar FF:s straffområde och domare Bojan Pandzic dömde straff. Straffen togs av Anthony van den Hurk som iskallt kvitterade.

Efter fyra tilläggsminuter blåste domaren av till slutresultatet 1-1.

Bojan Pandzic

36′ 0-1 Lars Saetra
89′ 1-1 Anthony van den Hurk